Хасково. Благоустрояване на междублокови пространства за над 3,7 милиона лева

...
Хасково. Благоустрояване на междублокови пространства за над 3,7 милиона лева
Коментари Харесай

Хасково: В града започна благоустрояване на междублокови пространства за над 3,7 милиона лева

Хасково. Благоустрояване на междублокови пространства за над 3,7 милиона лв. стартира през днешния ден в Хасково, оповестиха от пресцентъра на Община Хасково . Средствата са по Оперативна програма „ Региони в напредък “, план „ Градска среда “.
Символичната първа копка по започване на строителството бе направена в квартал „ Бадема “. В кв. „ Бадема “ реализатор на строителните работи е ДЗЗД „ Обединение за красиво Хасково “. Мястото, което ще се благоустрои е сред блокове 2, 3, 6, 8, 10, 12, 13, 14, 24 и 34. Там ще бъдат построени алеи, озеленяване, преасфалтиране, ще се направи детски ъгъл, до бл. 24 ще има състезателен комплекс, до бл. 34 са планувани фитнес уреди, маса за тенис, игрище за мини футбол. До бл. 10 ще бъде построена площадка за деца със специфични потребности.
В квартал „ Орфей “ има две зони, които ще се благоустроят от „ ВиК Бунар “. С нов образ ще е мястото сред бл. 30 и 34, както и пространството сред бл. 28, 32 и 33. Там също са планувани кътове за отдих с беседка и перголи, пейки, спортна площадка, футболно игрище с изкуствена трева. Предвиден е ремонт на всички тротоари и паркинги.
Третият обект ще се осъществя от „ Инфра инжстрой “ в плана са междублоковите пространства сред улиците “Тутракан ”, “Булаир ”, “Одрин ” и южно от ул. “Иван Асен II ”. Там ще се изградят паркинги, разнообразни кътове за отдих с пейки, перголи и беседки. Ще има детска площадка и уреди за фитнес навън. Предвидено е ново осветяване, поливна апаратура и рехабилитация на площадковата водопроводна мрежа, ще се засади нова растителност. Предвидена е и цялостна реорганизация на детската площадка на ул. " Атон “ там ще има уреди и за деца в неравностойно състояние.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР