Хапвайте люти чушки и фъстъчено масло за здраво сърце, призовават

...
Хапвайте люти чушки и фъстъчено масло за здраво сърце, призовават
Коментари Харесай

Лютите чушки и маслото са полезни за сърцето

Хапвайте люти чушки и фъстъчено масло за крепко сърце, приканват специалисти по здравословно хранене. Оказва се, че освен зехтинът, зеленчуците, рибата, авокадото, семената и ядките са потребни. Съществуват и някои изненадващи артикули, за които не бихте предположили, че имат благотворно влияние върху здравето на сърдечносъдовата система.

Сред тях са и яйцата, които дълго време се смятаха за зложелател на кръвоносните съдове и сърцето поради схващането, че покачват холестерола. Множество проучвания потвърдиха, че това не е правилно. Може да ядете до 3 яйца дневно напълно умерено, тъй като те съдържат голям набор от значими хранителни субстанции, които подкрепят здравето и функционалностите на сърдечносъдовата система.

Свикнали сме да считаме, че маслата са нездравословни за сърцето. Това не е напълно правилно. Както зехтинът, по този начин и фъстъченото масло са измежду най-хубавите растителни масла за кръвоносната система. Благодарение на потребните мазнини в него фъстъченото масло усъвършенства еластичността на вените и артериите, като ги прави по-способни да извършват транспортните си функционалности.

Винаги когато можете, добавяйте малко люти чушки към ястията си. Те са изключително богати на антиоксиданта капсаицин, който усъвършенства доста кръвообращението и блокира характерен ген, който попречва естествения приток на кръв към сърцето и други значими органи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР