Хаосът и огромният организаторски гаф, белязали финала за Шампионска лига

...
Хаосът и огромният организаторски гаф, белязали финала за Шампионска лига
Коментари Харесай

Хаос и сълзотворен газ: Френските власти обвиниха червените фенове

Хаосът и големият организаторски гаф, белязали финала за Шампионска лига не престават да са водеща тематика в дните след най-важния мач в европейския футбол за сезона.

Темата даже измести самия дуела, в който Реал (Мадрид) победи Ливърпул и за 14-и пък стъпи на футболния престол на Стария континент.

Безпрецедентно в последните десетилетия мачът се забави, освен това с над 30 минути.

Причината бе, че хиляди почитатели на Ливърпул към момента не бяха заели местата си на трибуните, а се бутаха и оформяха големи скупчвания пред много дребното останали отворени входове на " Стад дьо Франс " в Париж.

Ситуацията докара и до напрежение, имаше и потребление на сълзотворен газ от полицията, а в последна сметка хиляди почитатели влязоха по-късно на трибунтие. Някои пък по този начин и не съумяха да го създадат.

Естествено, че след сходен голям гаф, незабавно започнаха обвиняванията.

Първоначално УЕФА и уредниците укориха британските почитатели, че са тръгнали прекомерно късно към стадиона, подценявайки трафика на Париж и по-бавното влизане на самия стадион.

Разбира се, ответната страна пък сподели, че организацията е била под всякаква рецензия, а за няколко хиляди последователя се е полагал единствено един отворен вход.

Френският министър на спорта Амели Оуеда-Кастера разяснява ситауцията, а спроед нея целият безпорядък е настанал поради хиляди " червени " почитатели, които са пробвали на нахлуят на " Стад дьо Франс " без билети или с подправени такива.

" Целият проблем породи поради всеобщите опити на почитатели на Ливърпул да влязат на стадион или без билет, или с подправен подобен.

Те се сливаха с тълпата, бутаха се около хората с постоянни пропуски и бяха сложни за идентифициране. Освен това точно тези извършители бяха хората, които провокираха напрежението.

Искрено скърбя, че от сълзотворния газ на полицията е имало потърпевши дами и деца, това ще остави леке върху Париж ", бе коментарът.

УЕФА пък продължава да дръжи на своята теза, че повода за паниката е прекомерно късното идване на почитателите в региона на стадиона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР