Ханой/Лондон. Поради усилената подготовка за посрещането на Ким и Тръмп,

...
Ханой/Лондон. Поради усилената подготовка за посрещането на Ким и Тръмп,
Коментари Харесай

The Guardian: В Ханой запазили на два пъти един и същи хотел

Ханой/Лондон. Поради усилената подготовка за посрещането на Ким и Тръмп, във виетнамската столица на два пъти запазили един и същи хотел … за разнообразни групи. Така американските публицисти, които ще отразяват втората среща сред водачите на Съединени американски щати и КНДР, е трябвало да изоставен хотела, за който се очаквало да бъде техен пресцентър, защото в него ще се настани Ким Чен-ун.
Такова общуване, разяснява The Guardian , в никакъв случай не е било по усета на серевнокорейския уред за сигурност, защото той не е привикнал с любопитните публицисти. След бърз диалог и разискване сред севернокорейските и виетнамските публични лица във вторник сутринта хотел „ Мелия “ е бил демонстративно „ освободен “ от американски публицисти, които безогледно са били изгонени от оповестения им от Белия дом медиен център.
Фактът, че този проблем е бил открит едвам във вторник сутринта, ден преди Тръмп и Ким пъкъл се срещнат в Ханой, съгласно английския ежедневник, е удостоверение за това по какъв начин се приготвя срещата им. Ханой е контрактуван като място на втората среща едвам преди две седмици и това се прави оценка като победа за севернокорейското управление, което възнамерява да съчетае пътуването до виетнамската столица във връзка срещата на върха на двамата държавни глави с приятелско посещаване и създаване на взаимоотношения с виетнамското държавно управление.
Вестникът загатва, че прекомерно малко информация се дава за времето и мястото на срещата, с изключение на сведенията, че двамата са пристигнали във вторник в Ханой и че в сряда вечерта ще имат работна вечера, на която ще участват висчки лица и тя ще се предшества от къс диалог „ на четири очи “ сред двамата водачи. Вероятно виетнамските домакини ще предложат забавление след вечерята в операта в централен Ханой, която е във френски колониален жанр.
За работните настоятелен диалози е предоставена държавна резиденция. Според информация на английския ежедневник двамата може да се срещнат и да беседват и в хотел „ Метропол “, където Грейъм Грийн е писал своя „ Тихият американец “ и където през 1972 година, по време на Виетнамската война е била отседнала Джейн Фонда.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР