„Гугъл“ се съгласи да промени някои от рекламните си услуги

...
„Гугъл“ се съгласи да промени някои от рекламните си услуги
Коментари Харесай

Франция наложи глоба от 220 млн. евро на Google

„ Google “ се съгласи да промени някои от рекламните си услуги вследствие на невиждано съглашение с френския антимонополен орган, заяви Ройтерс.

Френският регулатор наложи санкция на „ Google “ в размер на 220 млн. евро, откакто разкри, че щатската компания нарушава конкуренцията посредством превъзходството си на пазара на онлайн рекламата, където инструментите на компанията са станали съвсем незаменими за огромните издатели, съобщи „ Експерт.бг “.

Решението на френския регулатор е опит за ребалансиране на силите на онлайн пазара в интерес на издателите, които имаха превъзходство в ерата преди интернет, само че в наши дни са подвластни от колоси като „ Google “ и “Фейсбук “.

Регулаторът показва, че решението отваря вратите за издателите, които се усещат ощетени от практиките на „ Google “.

„ Решението за наказване на „ Google “ е от изключително значение, защото е първото решение в света, фокусирано върху аукционния развой на база комплицирани логаритми, на който онлайн бизнесът разчита”, показва шефът на френския регулатор Изабел де Силва.

По думите ѝ, санкцията е понижена вследствие на съглашението, само че елементи не се разкриват.

Разследването на френският антимонополен орган бе фокусирано върху инструментите, които „ Google “ предлага на издателите да продават и ръководят онлайн реклами.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР