Гудмилс България ще инвестира 1.5 млн. лева през следващата година

...
Гудмилс България ще инвестира 1.5 млн. лева през следващата година
Коментари Харесай

Софийската мелница Гудмилс България ще инвестира и във ВЕИ догодина

" Гудмилс България " ще влага 1.5 млн. лв. през идната година за създаване на фотоволтаици и повишение успеваемостта на производството. Това са единствено първи крачки на компанията във ВЕИ, заяви за " Капитал " шефът на мелницата Стефан Христосков. Дружеството е притежател на една от най-големите мелници в страната, произвеждаща брашно с марката " София мел ".
Зала за експерти и фенове пекари
Най-новата инвестиция на сдружението от 2 млн. лв. е за постройка с офиси и мултифункционална зала " София мел ", подобаваща за конференции, лекции, кулинарни демонстрации, гурме събития, професионални срещи, която към този момент е отворена.

Помещението разполага със модерна озвучителна система, мултимедийно съоръжение и еластичен потенциал, който разрешава посрещане на друг брой хора - до 90 души в секцията за конференции и до 20 души - в кухненската част, заяви Весела Пеева, маркетинг управител на " София мел ".

Компанията ще провежда в залата професионални курсове по хлебарство, закуски и сладкарство за искащи да се преквалифицират, както и курсове за фенове пекари - за начинаещи, напреднали и тематични (за Коледа и Великден), във фирмената академия " Изпечени с обич ".
Реклама
В кухненската част на зала " София Мел " разполагаем ще бъде Емилия Николова - технолог с над 20-годишен опит в хлебопроизводството, сладкарството и мелничната индустрия. Тя ще предава своите умения и ще се грижи за сигурността при потреблението на професионалните кухненски уреди, посочи Весела Пеева.

Залата ще се употребява и за проява на нови артикули пред сътрудници на " Гудмилс ". Помещението ще се отдава и чартърен на външни клиенти.
Продължаващи вложения
През последните седем години " Гудмилс България " е вложила над 6.2 млн. евро в реорганизация, рационализация, нововъведения, посочи за " Капитал " Стефан Христосков. Част от средствата са за съществена рационализация на фирмените индустриални мощности, за реорганизация на постройката на мелницата, за въвеждане на системата за автоматизация, мониторинг и надзор, доставена от швейцарската компания Bühler, за внедряване на ERP система, за рационализация на лабораторно съоръжение.

Мелницата работи с съвсем нулево прахово замърсяване на въздуха както при смилането, по този начин и при разтоварването на пшеницата, защото разтоварването се прави в изцяло изолирано помещение с добра вентилационна система.
Реклама Компанията
Историята на компанията води началото си от 1986 година, когато е основан държавен мелничен комбинат " Н. Й. Вапцаров " в София. След измененията през 1989 той е преобразуван в ЕАД и през 1996 година е препоръчан за приватизация. През 2000 година мажоритарен притежател на сдружението става гръцкият мелничарски холдинг Loulis Group, който преименува предприятието на " София мел " и постанова едноименната комерсиална марка.

През май 2009 година следва нова смяна в собствеността - компанията е купена от австрийската LLIEuromills. Три години по-късно едноличният притежател на капитала се преименува на GoodMills Group, а българското сдружение - на " Гудмилс България ".

Мелницата е ситуирана на 50 000 кв. м повърхност, на 2 км от центъра на София. Дружеството създава към 50 типа артикули с марката " София мел ", които са предопределени за индустриални клиенти и за продажби на дребно. В комерсиалната мрежа се оферират над 20 типа артикули, измежду които от пълнозърнесто брашно, биогама - пшенично брашно, от лимец и от ръж, както и за пица в домашни условия. По данни на компанията брашното с марката " София мел " е водач с над 50% пазарен дял и в размер, и в стойност при потребителските опаковки.

За 2022 година " Гудмилс " регистрира 144.6 млн. лева доходи от продажби (86.7 млн. лева за 2021) и 5.3 млн. лева облага (2.8 млн. лева за 2021).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР