Губернаторът на източната Луганска област на Украйна, която почти изцяло

...
Губернаторът на източната Луганска област на Украйна, която почти изцяло
Коментари Харесай

Украинските сили може да се оттеглят от Северодонецк и Лисичанск

Губернаторът на източната Луганска област на Украйна, която съвсем напълно падна под съветски надзор, сподели в петък, че е допустимо силите на Киев да бъдат принудени да се отдръпват от последния джоб на опозиция, с цел да не бъдат обградени, предава Ройтерс.

" Руснаците няма да могат да завладяват Луганска област през идващите дни, както предвидиха анализаторите ", написа губернаторът Сергей Гайдай в обява в своя канал в " Телеграм ", имайки поради близко разположените един до различен градов Северодонецк и Лисичанск.

" Ще имаме задоволително мощ и запаси, с цел да се защитим. Възможно е обаче, с цел да не бъдем обкръжени, да би трябвало да отстъпим ", сподели той.

Сутринта бе обявено, че съветските военни към този момент управляват над 95% от Луганска област и през идващите дни напъните евентуално ще бъдат ориентирани към цялостното завладяване на Северодонецк и до дни евентуално до този град и прилежащия Лисичанск ще бъдат напълно обкръжени.

Припомняме, че още през 2014 година проруските сепаратисти отделиха знаичтелна част от Луганска област, дружно с регионалния център Луганск и образуваха така наречен Луганска национална република (ЛНР) - марионетно образувание, което беше прието от Русия за самостоятелна страна на 21 февруари, дружно със прилежащата така наречен Донецка национална република (ДНР). Именно " молба за помощ " на тези две " републики " стои в основата на съветските военни дейности в Украйна.

След като в началото Русия нахлу в Украйна на необятен фронт и се насочи към огромните градове Киев и Харков, които не съумя да превземе, Москва промени дилемите си и се концентрира върху Донбас, а в следствие добави към задачите си и Южна Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР