Грузинското министерство на правосъдието е възложило на Националното бюро за

...
Грузинското министерство на правосъдието е възложило на Националното бюро за
Коментари Харесай

В Грузия назначиха експертиза за евентуално отравяне на експрезидента Саакашвили

Грузинското министерство на правораздаването е упълномощило на Националното бюро за съдебно-медицински експертизи да ревизира здравословното положение на експрезидента Михаил Саакашвили във връзка със подозренията, че може да е токсичен. Това заяви пред кореспонденти заместник- министърът на правораздаването Бека Дзамашвили.

„ Самият Саакашвили направи изказване, че в никакъв случай не подозирал, че може да е токсичен. За да разсеем изцяло съмненията, назначихме експертиза. Министерството направи всичко, което беше по силите му. Назначихме експертиза и едвам след резултатите от нея ще можем да създадем спомагателни мнения ", сподели Дзамашвили.

Той напомни, че съгласно грузинското законодателство лице, наказано в Грузия, може да изтърпи присъдата си единствено на територията на страната. Съдът взема решение дали да отсрочи осъществяването на присъдата. Министерството на правораздаването ще се подчини на всяко правосъдно решение. То няма право своеволно да изпрати обещано лице на лекуване в чужбина.

На 19 ноември юристът на Саакашвили Валерий Гелбахиани, както и майката на някогашния президент Гиули Аласания, оповестиха, че той може да е бил токсичен с тежки метали, в това число живак. Според тях това излиза наяве от медицинския отчет на неправителствената организация " Емпатия ", който към момента не е оповестен и се приготвя за показване пред задгранични специалисти. Самият Саакашвили по-късно ннаписа, че в никакъв случай не е казвал на юристите си, че е има съмнения за отравяне. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР