За да се улесни пътуването в края на поредицата от

...
За да се улесни пътуването в края на поредицата от
Коментари Харесай

АПИ въвежда промени в движението за улесняване на трафика в последния почивен ден

За да се улесни пътуването в края на поредицата от три почивни дни Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) вкарва промени в организацията на придвижване на разнообразни места в страната, оповестиха от пресцентъра на АПИ.

От 11:00 до 21:00 ч. през днешния ден се лимитира придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона, пътуващи към Кулата, в сектора от 105-и км на автомагистрала „ Струма “ . Леките и лекотоварните транспортни средства, пътуващи към Кулата, ще се отклоняват от Автомагистрала „ Струма “ по обходен маршрут от пътен възел „ Благоевград – юг “ по път I-1 София – Кулата, общински път Симитли – Железница и ще се включват още веднъж в път I-1 при пътния възел при Симитли.

С смяната на организацията на придвижване ще бъдат обезпечени две ленти за придвижване за пътуващите към София в правата от път I-1 от пътен възел „ Симитли “ до Автомагистрала „ Струма “. Тежкотоварните коли над 12 т, пътуващи към София, ще минават единствено по дясната лента на път I-1. Временната организация на придвижване ще обезпечи по-бързо и удобно пътешестване в региона на Симитли, в края на трите почивни дни, показват от АПИ и допълват, че трафикът ще се контролира от екипи на „ Пътна полиция “ и пътни знаци.

За обезпечаване на естествена проходимост, ограничение на предпоставките за усложнения в пътуването и тапи в пиковите часове, когато доста хора потеглят на път, ще бъде спряно придвижването на моторните транспортни средства над 12 тона по сектора от автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна на територията на област София.

За пътуващите тежкотоварни коли към Варна през днешния ден ограничаването е в действие от 16 до 21 часа. Тежкотоварното придвижване от Автомагистрала „ Хемус “ ще се отклонява по път I-1 София – Ботевград при магазин „ Джъмбо “ до п. в. „ Яна “ и ще изчаква на място.

За пътуващите тежкотоварни коли към София ограничаването също е от 16 до 21 часа. Тежкотоварното придвижване ще се пренасочва по обходен маршрут – от 47-ми км на Автомагистрала „ Хемус “, при пътен възел „ Ботевград “, водачите ще се насочват по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „ Витинска река “ ще не престават пътуването си по Автомагистрала „ Хемус “.

Въвежда се смяна в организацията на придвижване и през тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ на Автомагистрала „ Хемус “.

Днес 26 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „ Топли дол “ ще се обособят две ленти в посока София и една лента за Варна. В тунел „ Правешки ханове “ ще има две ленти в посока София и ще се ограничи придвижването за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от Автомагистрала „ Хемус “ при пътен възел „ Правец “ по път I-3 Ябланица – Ботевград и при п. в. „ Осиковска Лакавица “ да се връща на Автомагистрала „ Хемус “.

При нужда, според от интензивността на придвижване по преценка на органите на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи София и Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи могат да бъдат налагани и други ограничавания, осигуряващи безпроблемно прекосяване през сектора на Автомагистрала „ Хемус “.

Превозните средства над 12 тона, пътуващи от Граничния контролно- пропускателен пункт (ГКПП) „ Капитан Андреево “ към Видин, с цел да избегнат измененията в организацията за придвижване по Автомагистрала „ Хемус “, може да употребяват различен маршрут – по Автомагистрала „ Марица “ – път I-5 – път I-6 – път II -55 /Прохода на Републиката/ – път I-5 – път I-3 – път II-13 и път I-1.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР