Група студенти създадоха проект за автобус, който функционира с мравчена

...
Група студенти създадоха проект за автобус, който функционира с мравчена
Коментари Харесай

Автобус ще се движи с мравчена киселина

Група студенти сътвориха план за рейс, който действа с мравчена киселина, която всекидневно се среща в природата и която се инжектира при убождане от някои мравки и пчели, написа Военновъздушни сили.
Младежите, към 40 ученици на Технологичния университет в Айндховен, Холандия, създали форма за предпазване на сила, която може да се окаже по-евтина за произвеждане, по-практична и по-устойчива от останалите източници на възобновима сила.

Мисията й е да сътвори транспортни средства, които да са част от световна тактика за битка с климатичните промени.

Тази киселина, чиято химическа формула е HCOOH, се употребява за обработка на текстил и кожа и за произвеждане на почистващи артикули за елиминиране на утайката.

Студентите, участващи в групата Team Fast, разкрили метод киселината да може да транспортира дейно нужните съставки за клетките на водородното гориво, което се употребява за задвижване на електрическите коли.

Горивото е течно, може да се транспортира елементарно и се зарежда в автомобила по същия метод, по който се цялостни резервоарът на елементарна кола. „ Емисиите от изгорели газове са единствено въглероден диоксид и вода “, изяснява пред Военновъздушни сили Лукас ван Капелен, член на Team Fast.

„ Не се отделят други токсични газове, като азотен оксид, сажди или сяра “, добавя той.

За производството на мравчена киселина не било належащо убиването на мравки по време на процеса. Горивото било основано посредством химическа реакция сред вода и въглероден диоксид.

Автобусът ще стартира да се движи по улиците на страната към края на годината. Макар че той изпуска въглероден диоксид, екипът твърди, че първичният въглероден диоксид, който се употребява за основаването на мравчена киселина, идва от източници, които към този момент изпускат този газ.

Такъв е казусът с дима, който излиза от тръбите за изгорели газове на колите.

Това значи, че не се създават спомагателни количества въглероден диоксид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР