Група археолози успя да открие следите на мистериозно племе, което

...
Група археолози успя да открие следите на мистериозно племе, което
Коментари Харесай

Откриха следите на племе, смятано за изчезнало

Група археолози съумя да открие следите на мистериозно племе, което се смяташе за изчезнало преди епохи. Оказва се, че коренното население на Карибите не е избито от европейците при колонизацията, както се смяташе до момента.

Експерти от университета в Копенхаген, Дания считат, че племената са се преселвали скрито, откакто техните земи са заселени от испанците, оповестява СайънсАлърт.

Племената са открити от Христофор Колумб през 1492 година и дълги години се смяташе, че са избити вследствие на нахлуването на испанските завоеватели.

Историята споделяше, че тези, които не са били убити, а са признати за прислуга и плебеи на испанците, умряли в следствие вследствие на разнообразни заболявания, донесени от новозаселниците.

 Откриха следите на племе, считано за изчезнало

Последната находка от Пещерата на проповедника на остров Елеутера обаче демонстрира друго. Археологическото изобретение е зъб на жена, живяла в интервала 8-10 век, а ДНК, което експертите са съумели да извлекат от този зъб, потвърдило, че коренните поданици на Карибите имали родствена връзки с индианските племена на Бахамите.

Оказало се, че лукаяните са генетично близки със актуалните представители на араваките - индиански племена, които живеят в Южна Америка.

Освен това, що се отнася до живеещите на Карибските острови племена, лукаяните били близки с пуерториканците. Това демонстрира, че без значение от въздействието, което европейците оказали върху културата на локалното радикално население, някои групи скрито оживели.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР