Грозно, ужасяващо и странно, това мистериозно създание изплува на плаж

...
Грозно, ужасяващо и странно, това мистериозно създание изплува на плаж
Коментари Харесай

Странно морско създание изхвърлено на брега след урагана Харви

Грозно, ужасяващо и необичайно, това мистериозно творение изплува на плаж в американския щат Тексас след урагана Харви.

Въпросът към произхода на това загадъчно създание тормози и обърква освен интернет потребителите, само че и специалисти, които си блъскат главите над загадката, откогато негови фотоси бяха качени в Twitter.

На находката, напълно инцидентно, се натъкнала Прити Десаи, която работи за Националното общество на Одюбон (Audubon) — екологична организация с нестопанска цел, отдадена на опазването на природата — до момента в който се разхождала по плажната линия.

Мъртвото животно, със цилиндрично тяло, било сляпо, а в успата му имало гъсто подредени остри като бръснач зъби, написа BBC News.

Озадачена от типа му, тя направила фотоси и ги качила в Twitter призовавайки всеки с знания по биология да помогне да бъде разпознато "нещото ".

Eeeeeek. Check out this strange sea creature that the hurricane washed up on shore in Texas... pic.twitter.com/UhU0QQ43VE
— Zach Sang Show (@ZachSangShow) September 13, 2017
"Първата ми мисъл бе, че може да е морска минога, само че когато се приближих, разбрах, че няма метод да съм права, поради устата му ", написа Десаи към оповестените фотоси, добадяйки: "Моля кажете ми какво по дяволите е това? ".

Коментарите заваляли.

Според най-често срещаните догатки, споделяни от потребителите, било, че това е мъртвец на някакъв тип змиорка, само че е мъчно да се дефинира какъв тъкмо. Но на една от фотосите се виждат зъбите на съществото, които по-скоро наподобявали зъбите на някое дълбоководно създание, което не би трябвало да се появява толкоз покрай повърхността. Освен това множеството типове змиорки нямат сходни остри зъби.

Сред мненията се откроявал този на биолога и експерт по змиорките доктор Кенет Тай от Националния музей по естествена история Смитсониън, съгласно който "нещото " е саблезъба змиорка.

"Може да е Bathyuroconger vicinus или Xenomystax congroides ", декларира той. "Всички тези три типа се срещат край Тексас и имат сходни огромни зъби. Жалко, че не може ясно да се види краят на опашката. Това ще направи разграничаване сред ophichthid и congrids. "

 Змиорките в този регион живеят във водите на дълбочина от 30 до 90 метра и рядко излизат в плитчините, само че мощният вихър, който опустоши крайбрежието на Тексас преди седмици, може да е съумял да извади създанието на повърхността, което в следствие било изхвърлено на брега и по-късно умряло.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР