Грозни сцени в пленарната зала белязаха днешния пленарен ден. БСП

...
Грозни сцени в пленарната зала белязаха днешния пленарен ден. БСП
Коментари Харесай

Свиленски и Божанков удариха дъното. Грозни сцени в парламента

Грозни подиуми в пленарната зала белязаха днешния пленарен ден. Българска социалистическа партия и бившето й алено лъвче Явор Божанков си размениха обиди, които не отиват никому, камо ли на народни представители.

Махленската препирня стартира Божанков, който към този момент е народен представител от " Продължаваме промяната ", откакто години наред бе горнооряховски законодател на алените и енергично защитаваше Корнелия Нинова.
-->
Със същия жар, с който бранеше соцпартията Божан излезе на трибуната, с цел да избави " Промяната " от гневната рецензия на Нинова, която атакува някогашните си сътрудници в кабинета " Кирил Петков ", по тази причина че в този момент са се прегърнали с ГЕРБ.

" Не стартира добре диалогът от страна на Българска социалистическа партия. Аз държа на това, че няма да гласоподавам за кабинет на ГЕРБ ", отвърна на рецензиите Божанков.

И упрекна, че Българска социалистическа партия се договаряла да взе участие в коалиция с третия мандат в предишния парламент.

" Ние предлагаме дневен ред за България - правосъдна промяна, Шенген. Наш дълг е да наложим този ред. Като част от управлението на Българска социалистическа партия преди, вие искахте да извършите държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", обърна се Божанков към водача на Левицата.

Накрая той упрекна Нинова в липса на морал.

" Не зная дали има 50 пола, само че зная сигурно, че госпожа Нинова има 50 нюанса на морала ", съобщи някогашният ляв народен представител. Това взриви лявата част на залата и извади на трибуната дясната ръка на Нинова Георги Свиленски.

Добре, че изцвили, с цел да те видя къде си, сподели Свиленски на Божанков, който към този момент си беше седнал на мястото.

Свиленски му напомни по какъв начин е напуснал парламентарната група на Българска социалистическа партия, само че е останал в Народно събрание като самостоятелен в 48-ия парламент.

" Ти нямаш един колорит на морала. Моралът изисква да напуснеш Народното събрание, а ти единствено да вземеш една заплатка, остана един месец повече. Това е моралът ", съобщи ядосан Свиленски. Той отхвърли в групата да била обсъждана управническа коалиция в предишното Народно събрание.

" Моят съвет към теб е - идвай по-рядко на тази естрада, би бил по-полезен на българските жители. Ще си спестиш престижа, който си натрупал в годините около Българска социалистическа партия ", добави Свиленски, като от самото начало говореше на Божанков на " ти ".

" Този субект е бил в нашата група ", възкликна Иван Ченчев, който беше идващият социалист, излязъл да опонира на Божанков.

И напомни техен остарял диалог, в който си говорели Божанков да постъпи като мъж. " Поне да бъде сред мъже. И го приканих да бъде мъж. Сега виждам, че казармата е била нещо доста значимо, в случай че я имаше, този човек нямаше да бъде тук. 50 нюанса на инч хай ", заключи Ченчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР