Грозни сцени се разиграха във Варна преди началото на двубоя

...
Грозни сцени се разиграха във Варна преди началото на двубоя
Коментари Харесай

Полицай бе приет в болница след "малкото дерби" на Варна

Грозни подиуми се разиграха във Варна преди началото на дуела сред дублиращите тимове на " Черно море " и " Спартак 1918 " (Вн) от VII кръг на Североизточна Трета лига.

Мачът, който се игра на стадион " Тича ", стартира със 75 минути забавяне поради конфликти сред агитките на двата тима. Съперничеството сред почитателите в града е от години, а в този момент напрежението ескалира, откакто " Спартак 1918 " влезе в елита.

Двубоят, който бе наименуван " дребното варненско дерби ", даде комфортна опция на ултрасите да дадат шир на пристрастеностите си, от което пострада футболът. А и един служител на реда, който бе откаран в болница. По информация на Dsport и " Петел " той е със строшен крайник или в най-хубавия случай - тежко засегнат крайник.

Малко преди началния сигнал почитатели на двата отбора нахлуват на терена и стартират разпалено да спорят. Своята версия пред " Петел " даде основният управител на " Спартак 1918 " Георги Иванов-Геша: " По време на загрявката от нашата скамейка са били взети топки и екипи, а след това почитатели на двата тима се струпаха пред вратата откъм бул " Осми крайморски полк "  и започнаха пояснения за случилото се. Полицията обаче се намеси и въдвори ред. Иначе играчите на " Спартак " се съблякоха в рейса, защото не им е била предоставена съблекалня ".

Привържениците на " Черно море " отхвърлиха да са вземани топки. " Не е правилно, че са взети топки и екипи от пейката на гостите. Аз най-малко нямам такава информация, а бях там. Взета е била единствено една бутилка минерална вода. Що се отнася до казуса със съблекалнята за гостите, още в четвъртък Станислав Стоянов я плати и има фактура. От " Спартак " обаче са отказали да я употребяват ", разяснява ръководителят на Национален фенклуб " Черно море " Иван Михайлов.

А ръководителят на Зоналния съвет на БФС във Варна Георги Мирчев има своя версия: " Говорих с много хора, само че така и не разбрах кое е предизвикало това напрежение. Може би надвива повода, че почитателите на " Спартак " не са били на местата си, където им е казано да бъдат на срещата с полицията в четвъртък. Това е подразнило ултрасите на " моряците ", те са прескочили оградата и евентуално са тръгнали да въдворяват ред ".

В последна сметка двете страни са разтървани, с помощта на напъните на треньора на мъжкия отбор на " Черно море " Илиан Илиев и пом.-треньора на дубъла на " Спартак 1918 " Стефан Дончев. Също по този начин е извикано в допълнение подкрепление от служители на реда.

След това вторият отбор на " Черно море " завоюва дуела с 2:1 и излезе на пето място в класирането с 15 т. " Спартак 1918 II " е на 9-а позиция със 7 т. В дивизията води " Черноморец " (Балчик) с 21 т.

" Спартак 1918 " и " Черно море " към момента не са играли между тях в Първа лига този сезон, като това следва да се случи в XV кръг, на 21 октомври.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР