Русия прави още едно реално мирно предложение на Киев, съобщи

...
Русия прави още едно реално мирно предложение на Киев, съобщи
Коментари Харесай

Путин: Русия прави още едно реално мирно предложение на Киев

Русия прави още едно действително спокойно предложение на Киев, заяви президентът Владимир Путин на среща с управлението на съветското външно министерство. Новото съветско спокойно предложение не допуска заледяване на спора, а цялостното му разрешаване, съобщи Путин, съобщава ТАСС.

" Нека подчертая главното. Същността на нашето предложение не е някакво краткотрайно помирение или прекъсване на огъня, както желае Западът, с цел да възвърне загубите, да превъоръжи режима в Киев и да го приготви за нова атака. Повтарям, не става въпрос за заледяване на спора, а за окончателното му привършване “, сподели съветският президент. По думите на Путин, Русия счита за належащо изискване неутралния, извънблоков и безядрен статут на Украйна.

Путин назова изискванията за договаряния с Украйна

Украинските войски би трябвало да бъдат изтеглени от цялата територия на Донецка и Луганска национални републики, Запорожка и Херсонска области – тогава Русия ще е подготвена за договаряния, съобщи Владимир Путин.

" Украинските войски би трябвало да бъдат изцяло изтеглени от Донецката и Луганската национални републики, от Херсонска и Запорожка области – и обръщам внимание на това: точно от цялата територия на тези области в техните административни граници, съществували все още на влизането им в Украйна. Веднага щом Киев съобщи, че е подготвен за такова решение и стартира действително евакуиране на войските от тези райони, а също по този начин публично уведоми за отхвърли от проектите си за присъединение към НАТО, нашата страна незабавно, тъкмо в този миг, ще издаде заповед за преустановяване на огъня и за започване на договаряния ", посочи съветският президент.

Москва подсигурява безпрепятственото и безвредно евакуиране на украинските елементи от Донбас и Новорусия, в случай че такова решение бъде взето в Киев, сподели Путин. 

„ Естествено, в това време подсигуряваме безпрепятственото и безвредно евакуиране на украинските елементи и формирования. Ние, несъмнено, бихме желали да разчитаме, че такова решение – и за изтеглянето на войските, и за извънблоковия статут, и за началото на разговор с Русия (от което зависи бъдещото битие на Украйна) – в Киев ще вземат самостоятелно “, акцентира Владимир Путин.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР