Григор Димитров загуби едно място в световната ранглиста по тенис

...
Григор Димитров загуби едно място в световната ранглиста по тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров с отстъпление в световната ранглиста

Григор Димитров загуби едно място в международната класация по тенис за мъже след ранното отпадане на шампионата от сериите " Мастърс " в Маями, до момента в който втората българска ракета Димитър Кузманов реализира рекордно класиране в кариерата си след финала в Загреб.

Кузманов към този момент е №243 в света с 265 точки, откакто се изкачи с цели 31 позиции. Големият му напредък се дължи на първия край на пловдивчанина на Чалънджър шампионат, което се случи в Задар на 28 март. Предишният връх на национала за Купа „ Дейвис “ беше 250-ото място през декември 2018 година.

Мико стартира през днешния ден присъединяване на шампионат от същите серии на АТР в Оейраш, Португалия. Съперник на Кузманов е №290 в света - Лукас Мидлер от Австрия, с който са си разменили по една победа.

В същото време Григор Димитров отстъпва с една позиция и към този момент е №17 в подреждането. Първата ни ракета взе присъединяване на Мастърс шампионата в Маями, само че се показа под упованията и отпадна още във втори кръг. Димитров беше изпреварен от първенеца в Маями Хуберт Хуркач. Тази седмица българинът тренира в Монте Карло, където ще взе участие идната седмица в Мастърс 1000 шампионата.

Адриан Андреев отстъпи едно място и е 387-и в класацията. 19-годишният софиянец ще играе във финалния кръг в квалификациите на чалънджъра в Оейраш. Андреев се изправя през днешния ден против румънеца Филип Джиану, с който водят борби още от юношеските си години.

По две позиции губят Александър Лазаров и Габриел Донев, а Александър Донски се изкачва с едно място.

В челната десетка на ранглистата има единствено една смяна. Шампионът от шампионата в Акапулко Александър Зверев съумя да изпревари Роджър Федерер и към този момент е №6 в света. Лидер продължава да бъде Новак Джокович, следван от Даниил Медведев, Рафаел Надал, Доминик Тийм и Стефанос Циципас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР