Григор Димитров изживява невероятна седмица по време на Мастърса в

...
Григор Димитров изживява невероятна седмица по време на Мастърса в
Коментари Харесай

Григор Димитров: Не се чувствах добре, но вече имам енергия

Григор Димитров изживява невероятна седмица по време на Мастърса в Индиън Уелс, където нямаше никакви триумфи допреди предишния сезон, само че в този момент българинът се класира за втори следващ път на четвъртфиналите и изживява същински тенис подем, имайки поради неубедителни си изяви до момента през 2022-ра. Тази нощ българинът реализира забележителна двусетова победа над Джон Иснър, а по-късно се отби в студиото на Tennis Channel. Той показа, че до момента не играел най-хубавия си тенис през сезона и тялото ми не е било в задоволително добра кондиция, само че към този момент е получил нужната сила, написа Tennis.bg.

- Поздравления, за втора поредна година се класираш за четвъртфиналите. Днес победи Джон Иснър. Какво се получи най-добре за теб на корта?
- Бих споделил всичко. Когато играя против Джон, то просто се апелирам да въвеждам ретурите си в игра и в същото време се пробвах да бъде оптимално нападателен. Той е доста рисков противник, който постоянно сервира с над 230 километра в час, само че има нещо особено обвързвано с пустинята Кали и това съответно място. Чувствам се в действителност добре тук, релаксиран съм и прекарах още един превъзходен ден през днешния ден.

- Турнирът се завърна към истинското си време на осъществяване през този сезон. Колко друго е чувството ти при тазгодишното ти присъединяване в Индиън Уелс, в случай че го сравниш с това от предходната година?
- Виждаш доста повече хора и придвижване. Всички се любуват надалеч повече на атмосферата, което в действителност ми липсваше. Това време от годината е постоянно особено. Условията могат да бъдат много сложни, до момента в който през предишния сезон всички дни бяха еднообразно горещи. Досега не играех най-хубавия си тенис през сезона и тялото ми не беше в задоволително добра кондиция, единствено че очевидно получих нужната сила и последователно се усъвършенствам.

- Видяхме по какъв начин Надал имаше проблем с високия отскок на топката против Опелка, който е различен от играчите с мощен сервис. Иснър съшо е от играчите, които постоянно играят тайбреци, но ти съумя да го пробиеш в първия сет. Кое е основното, с цел да посрещаш дейно в подобен мач?
- Останах доста покрай главната линия, разчитайки на бързите си реакции. Не желаех да му давам никакво пространство, тъй като началният му удар е на процедура неспасяем и топката има сериозен отскок от корта. Стараех се да посрещам нападателно и направих един страховит гейм в начало на първия сет, защото тогава разгадах всяко едно от дейностите му.

Това в действителност ми оказа помощ, тъй като го хванах неопитен. Бях наясно, че Джон ще увеличи равнището си на сервиране във втория сет, а той стартира да извършва даже вторите си подавания с оптималната скорост. Казах си по какъв начин би трябвало да остана спокоен и да виждам единствено от моята страна на мрежата. В последна сметка се стигна до тайбрек, където резервирах самообладание и се възползват от опцията да печеля мача.

- Ти имаш доста другари по света, а те са още повече в Съединени американски щати. В Делрей Бийч имаше две доста специфични приятелки, които пристигнаха да те поддържат на твоите мачове, а точно Винъс и Серина Уилямс. Какво е напрежението да те следят от трибуните?
- Напрежението е огромно. Не, майтапя се. Те са невероятни хора и имам страхотна връзка с тях. Изключително съм признателен, когато имат време да дойдат да ме следят. Наистина са страхотни и всякога споделяме прелестни мемоари, когато беседваме. Също по този начин се пробвам да взема част от тях тяхното схващане за играта, както и психическа резистентност. Освен това се любуваме на времето си отвън спорт, като вървим на фитнес и дори ходихме дружно да си изперем облеклата. Винаги е занимателно около тях, можем да обсъждаме доста разнообразни тематики.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

- По време на предсезонната подготовка ти беше измежду природата, заобиколен от толкоз доста сняг. Разкажи ми малко повече за тези тренировки. Как минаха?
- Дори по време на почивката сред сезоните аз съм изцяло предан на спорта. Тренирам интензивно, само че комбинирам отговорностите си със заниманието, по тази причина единственото, което ми е останало от предсезонната подготовка са незабравими мемоари и спиращи дъха гледки. Ски преходите, планинските походи и плуването само ме заредиха с сила преди началото на 2022-ра. Не почувствах тези тренировки като натоварващи, ами тъкмо противоположното, като че ли презаредих батериите и бях подготвен за нови подвизи на тенис корта. Доволен съм от предсезонната си подготвка, реализирах тъкмо това, към което се стремих. Макар към този момент 13 години да съм изцяло предан на професионалния спорт, към момента се любувам на тренировките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР