Гръцкото здравно министерство има намерение да продължи да получава от

...
Гръцкото здравно министерство има намерение да продължи да получава от
Коментари Харесай

Гърция няма да спира доставките на „Джонсън и Джонсън“

Гръцкото здравно министерство има желание да продължи да получава от американската ваксина по авансово одобрения проект, оповестиха за в. „ Катимерини “ източници от здравното министерство, представени от ТАСС.

По информация на изданието решението на американското здравно министерство да спре потреблението на „ Джонсън и Джонсън “ поради вероятни странични резултати след имунизацията. Националният комитет по имунизация следи развиването на събитията и в случай че имунизацията стартира да се употребява, ще има опция да проучва всички аспекти на приложението ѝ, предава Българска телеграфна агенция.

Днес се чака да дойдат първите 33 600 дози от американската ваксина в Гърция, като се възнамерява да стартират да се ползват от идващия понеделник. Доставките на първите ваксини ще се реализират по авансово направен проект, само че към този момент не е известно какво ще се случва по-късно. Би трябвало до края на юни да дойдат 1,2 милиона дози, което ще даде опция за имунизация на 1,2 милиона души, защото имунизацията е еднократна.

В Гърция доставките на ваксини нарастват, което дава опция на по-младите групи да се имунизират. Освен от имунизациите „ Джонсън и Джонсън “, страната ще получи към 1,5 милиона дози от „ Пфайзер “ през май, както и към 1,8 милиона дози през юни. „ Модерна “ заяви, че ще достави 150 000 дози на Гърция при започване на идващия месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР