Гръцкото правителството обмисля вариант да забрани на движението на автомобили

...
Гръцкото правителството обмисля вариант да забрани на движението на автомобили
Коментари Харесай

Може ли Гърция да забрани колите на Великден?

Гръцкото държавното управление обмисля вид да забрани на придвижването на коли от събота в 20:00 и да не се позволява такова в неделя, когато е самият Великден, твърди в. „ Катимерини “.

„ Пътуването до къщи на родственици и другари, с цел да честваме дружно, не е разрешено “, акцентира пред медиите представителят на държавното управление Стелиос Пецас.

„ Истинската опасност е, че можем да отслабим бдителността, изключително в дните, когато се празнува Възкресение в събота в среднощ и през Великденска неделя, когато хората желаят да посетят другари или родственици. Ние ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме това да не се случи “, безапелационен е той, без обаче да споделя непосредствено дали е допустимо да се стигне до такава последна мярка.

Гърците, сходно на българите, имат традицията да се събират с родственици и другари и да посрещат празниците в огромна компания. В сегашния пандемичен миг обаче това може да се окаже съдбовно за напъните на управляващите да предотвратят разпространяването на болестта. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР