Гръцкото правителство осъди нападението, извършено днес, срещу една от водещите

...
Гръцкото правителство осъди нападението, извършено днес, срещу една от водещите
Коментари Харесай

Гърция осъди нападението срещу водеща медия в страната

Гръцкото държавно управление осъди нападението, осъществено през днешния ден, против една от водещите медии в страната, оповестява в. „ Катимерини “. " Всеки опит за заплашване на публицисти е жертван на крах ", уточни в изказване държавната пресслужба.

Около 3:30 ч. през днешния ден три самоделни бомби избухнаха в офисите на Real Group в Маруси, северно от Атина. В постройката се обитават радиостанция Real FM и вестник Real News.

Зданието е претърпяло обилни вреди в резултат на последвалия пожар.

Гръцката телевицзия ЕРТ съобщи по-рано, че една служителка на радиото е призната в болница, защото е имала дихателни проблеми. В момента на нападението в постройката се намирали няколко души. Осемнайсет огнеборци с шест пожарни коли са съумели да овладеят пламъците.

До момента никоя формация не е поела отговорност за нападението.

В телефонен диалог с журналиста Никос Хадзиниколау, началник на Real Group, министър председателят Кириакос Мицотакис изрази своята взаимност и даде обещание, че причинителите на нападението ще бъдат изправени пред съда.

Лидерът на лявата съпротива Алексис Ципрас също осъди случая като " следващата офанзива против свободата на медиите " в Гърция.

Нападението бе наказано и от Гръцката комунистическа партия, която също изрази безрезервна поддръжка и взаимност с публицистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР