Гръцкият премиер Алексис Ципрас изрази увереност, че перипетиите на Гърция

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас изрази увереност, че перипетиите на Гърция
Коментари Харесай

Перипетиите на Гърция ще свършат през август догодина, смята Ципрас

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас изрази убеденост, че " перипетиите " на Гърция ще свършат през август следващата година, когато изтича срокът на избавителната стратегия на страната, заяви в. " Вима ", представен от Българска телеграфна агенция.

" За първи път имам вяра, че това към този момент не е фантазия. Гърция заплати една доста тежка цена за европейската рецесия и гръцкият народ бе подложен на огромни жертви през последните седем години. Допуснати бяха доста неточности, както от гръцка, по този начин и от европейска страна. А те бяха заплатени доста скъпо ", споделя Ципрас в изявление за в. " Фигаро ".

Той показва, че с групови старания неговото държавно управление е съумяло да избегне най-лошото и страната да остане в твърдото ядро на еврозоната.

" С общи старания избегнахме разделения в Европа и обърнахме тил на тези, които готвеха този сюжет. Две години по-късно растежът в Гърция се завръща - до 2 на 100 през 2017 година, а прогнозите за 2018 година са за 2.5 на 100. Ограничихме обществената неправда и работим интензивно с европейските си сътрудници и всички сили в страната, с цел да може " перипетиите " за Гърция да свършат през август следващата година ", сподели министър председателят.

Алексис Ципрас твърди, че Европа би трябвало да стане по-привлекателна за младежите. " Нужно е европейските институции да станат по-демократични. Не може повече всички решения да се взимат при закрити врата ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Гръцката рецесия (2579)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР