Грантовете от държавата са свързани с мярката за задържане на

...
Грантовете от държавата са свързани с мярката за задържане на
Коментари Харесай

Горанов: Целта ни е да подкрепим заетите

Грантовете от страната са свързани с мярката за задържане на заетите лица, тъй като те са най-уязвими в обстановката с изключителното състояние и би трябвало да подсигуряваме, че те ще получават приходи. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в предаването „ Референдум “ по Българска национална телевизия.

Той сподели, че страната ще продължи да създава и други ограничения, с изключение на оповестената скица 60/40. По отношение на прекрояването на бюджета, Горанов изясни, че би трябвало да има ликвиден буфер при положение, че прогнозите за приходната част не се изпълнят.

„ Това, което сме предложили в разходната част, е да се концентрират върху осъществяването на настоящите отговорности, да си изплащат всички контракти, с цел да не се позволяват просрочие към компаниите. В момента, в който се оцени дълбочината на рецесията, може да се плануват и други разноски. Не бива да забравяме, че разноските за един са доходи за различен. Ролята на бюджета е да добави изгубеното ползване “, разяснява той и добави, че не би трябвало с лека ръка да се режат разноски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР