Гранична полиция на КПП Капитан Андреево © Георги Кожухаров Още

...
Гранична полиция на КПП Капитан Андреево © Георги Кожухаров Още
Коментари Харесай

Германия ще връща имигрантите от границата си

Гранична полиция на контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Битката не е просто за скалпа на Меркел

Германската политическа рецесия не е поради миграцията, а за посоката на Европа
6 юли 2018
Меркел и съдружният й сътрудник реализираха единодушие за мигрантите

Германия желае да построи директни центрове по границата с Австрия, Виена ще предприеме ответни ограничения
3 юли 2018
Коалиционният сътрудник сложи нов ултиматум на Меркел

Вътрешният министър Зеехофер заплаши с оставка, която може да постави завършек на взаимното ръководство в Германия
2 юли 2018
Центрове за имигранти – новото магическо решение за прекъсване на вълната към Европа (обновена)

Лидерите на страните от Европейски Съюз въпреки всичко реализираха някакъв компромис откакто Италия заплаши да блокира срещата
29 юни 2018 Преминаващите границата сред Австрия и Германия ще бъдат арестувани в директни центрове, сподели немският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер след срещата си с австрийския канцлер Себастиан Курц. Регистрираните в друга страна членка на Европейски Съюз имигранти ще бъдат връщани в нея в границите на 48 часа, до момента в който тези, които към този момент са на немска територия няма да бъдат наранени от новите ограничения.

След срещата си във Виена в четвъртък Курц и Зеехофер са се договорили, че тези ограничения няма да обиден Австрия, т.е. имигрантите ще бъдат връщани непосредствено в Гърция и Италия.

Засега обаче единствено Испания и Гърция са се съгласили да одобряват назад напусналите ги имигранти. България също не е съгласна да приема назад записаните на нейна територия имигранти, които са се преместили в други страни членки.

Преди две седмици Зеехофер сложи ултиматум на немския канцлер Ангела Меркел да откри бързо решение на казуса с незаконните имигранти и претендентите за бежански статут или повереното му министерство ще стартира да ги изтласква от границата. При сходен сюжети най-пострадала щеше да бъде Австрия. Последва бурна дипломатическа интензивност, само че решенията на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз по време на срещата им на 28 юни бяха по-скоро пожелателни.

Това накара Зеехофер да подаде оставка, след което последваха инфарктни три дни на договаряния вътре в ръководещата в Берлин коалиция. За да се позволи немската вътрешнополитическа рецесия, беше подписано съглашение сред Християндемократическата партия на Меркел и Християнсоциалната партия на Зеехофер, което предвиждаше директните центрове по немските граници.

Във Виена Зеехофер сподели, че съответните елементи по връщането на имигрантите би трябвало да бъдат контрактувани не от него, а от Меркел. Това е следващият удар на немския вътрешен министър против неговия канцлер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР