Гражданско сдружение Б.О.Е.Ц /“Българи обединени с една цел“/ осъди на

...
Гражданско сдружение Б.О.Е.Ц /“Българи обединени с една цел“/ осъди на
Коментари Харесай

Блага вест: Тома Биков с „Бойко е карикатура” е осъден!

Гражданско съдружие Б.О.Е.Ц / “Българи обединени с една цел “/ осъди на втора инстанция депутата на ГЕРБ Тома Биков поради негово изказване, че сдружението с началник Георги Георгиев и проверяващият уебсайт „ Биволъ “ са получавали пари от някогашния банкер Цветан Василев, с цел да нападат премиера Бойко Борисов.

Тома Биков към този момент е най-ревностен бранител на тартора на шайката, който преди години, като непосредствен до Меглена Кунева, назова „ подигравка на деспот ”, което мъчително ненавижда да му се припомня , напомня Narod.bg.

От „ Б.О.Е.Ц подадоха иск за 20 000 лева за нанесени неимуществени вреди, само че Софийският областен съд /СРС/ отхвърли напълно желае.

Съставът на Софийски градски съд анулира решението на Софийския областен съд, като призна за оскърбителен изказванията на Биков и присъди сумата от 1000 лева за Б.О.Е.Ц, като в същото време разпореди сдружението да заплати разходи на ответника Биков в размер на 1073, 50 лева – „ пропорционално с неоснователната част от въззивната тъжба “, написа в решението си съдът.

(Пълния текст на правосъдния акт можете да прочетете тук.)

На 23.02.2020 година в предаването „ Неделята на Нова “ по Нова телевизия Тома Биков е декларирал, че Б.О.Е.Ц, е „ една организация от двама души, която се провежда от Цветан Василев “.

И още, във връзка обявата на испанския вестник „ Ел Периодико “ за следствието на Каталунската прокуратура за пране на пари по отношение на къщата в Барселона, която се свързва с името на тогавашния министър председател Бойко Борисов, Биков декларира: “Купуват една страница в испански вестник, непосредствен до сепаратистите в Барселона с избрани връзки с съветски служби.

Реклама

Които не го споделяме ние, това е ясно много преди тази публикация; А че „ Боец “ и „ Бивол “ понякога заработват за Цветан Василев, мисля, че това е ясно на всички, това не е никаква загадка. “

Защитата на Биков е възразила в две направления – че информацията е била общоизвестна и е към този момент оповестена в медии и че това съставлява персонално мнение, за което не може да бъде ангажирана неговата отговорност.

Съдът обаче счита, че когато се възпроизвеждат изказвания които към този момент са оповестени, то създателят на изказването, в тази ситуация Тома Биков, е следвало да съобщи това и да се позове на изявленията.

В подобен случай той не би носил отговорност за изказванията си, защото това би било отговорност за това, че се е доверил на добросъвестността на първия твърдял информацията, която е вероятно позорна. А Биков едвам пред съда се е позовал на предишни изявления, без да е декларирал това в предаването на 23.02.2020 година

На последващо място употребяваните изрази не съставляват оценка, мнение, защото съдържат изказване за „ познание на избрани условия “. По предписание, за разлика от разпространението на информация, изразяването на мнение има оценъчен темперамент, заради което мнението не може да бъде правилно или погрешно и е противоправно само в случай че е изразено в обидна форма, т.е. в случай че съдържа обидни оценки и квалификации.

В съответния случай, изказването на Тома Биков няма оценъчен темперамент и по своя темперамент е клеветническо изказване за позорни условия – че съдружие БОЕЦ и поучавало пари от някогашния банкер Цветан Василев, за съществуването на което не са показани доказателства пред съда.

Сдружение Б.О.Е.Ц се утвърди като извънредно дейна гражданска конструкция, сигнализираща непрестанно съответните институции, на първо място прокуратурата, за корупционни практики и други нарушавания.

Сред придобилите най-голяма популярност сигнали са с изключение на този за къщата в Барселона, също и във връзка фотосите на банкнотите и кюлчетата от спалнята на Борисов.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР