Гражданската организация Спаси София предлага силно съкращаване на сроковете за

...
Гражданската организация Спаси София предлага силно съкращаване на сроковете за
Коментари Харесай

"Спаси София" иска драстични мерки срещу изоставените трошки

Гражданската организация " Спаси София " предлага мощно редуциране на периодите за унищожаване на зарязаните по улици и площадки вехти коли. 

" Почти няма междублоково пространство или паркинг, на който да няма най-малко един зарязан автомобил. Говорим за всички квартали. В момента автомобил, пълен с отпадъци, с изпочупени стъкла - грозна и рискова панорама в кварталите, може да стои по този начин с години и няма мощ, която да го реалокира ", изясни общинският консултант Борис Бонев пред " Bulgaria ON AIR ".

Проблемът е, че съгласно настоящия правилник управляващите могат да разгласят колата за излязла от приложимост и да я предадат за разфасоване, в случай че са минали две години от последния пропуснат годишен технически обзор. След това се лепят предупредителни стикери, които дават на притежателя три месеца да се разпореди самичък с трошката и едвам тогава следва повдигане с паяк и предаване за скрап.

. " Спаси София " предлага двете години изчакване да бъдат понижени на три месеца, а времето за репатриране след залепването на стикера да се съкрати от три месеца на един. Организацията към този момент е внесла предлагането си в три министерства  - на околната среда, на превоза и на вътрешните работи.  Според Борис Бонев МВР към този момент е подкрепило редуцирането на периодите. 

" Въпреки позитивните реакции, която получихме, имаше и хора, които изрекоха опасения от вида " какво би станало, в случай че съм в болница ". Годишният механически обзор не е привързан с персоналното явяване на притежателя, всеки може да направи това нещо. Много малко и частни са случаите, в които има справедлива неспособност ", разяснява Бонев.

Той акцентира, че " Спаси София " е проучила интернационалния опит и че в някои дъжави времето за изчакване е напълно малко - периодите се мерят с дни и седмици, даже не с месеци. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР