Гражданската инициатива Спаси София“, основана от независимия общински съветник Борис

...
Гражданската инициатива Спаси София“, основана от независимия общински съветник Борис
Коментари Харесай

„Спаси София“ става партия и ще се бори за столицата

Гражданската самодейност „ Спаси София “, учредена от самостоятелния общински консултант Борис Бонев, става партия. Така локалните избори следващата година в София ще бъдат първият тест за новоучредената политическа групировка. Засега тя няма да се явява на парламентарни избори.

Организацията заяви новината с писмо до медиите. Учредителната декларация за основаването на групировката е оповестена на уеб страницата на „ Спаси София “.

Създаваме партия Спаси София. Преди 14 години започнахме като трима съидейници, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес идеята ни да спасим София увлича хиляди – архитекти, инженери, адвокати, лекари, учители, икономисти и на първо място дейни жители от целия град “, се показва в декларацията.

Приоритетите на партията са „ отговорно и намерено ръководство, дейно и транспарантно вложение на общите ни пари, подредени и зелени квартали, основаване на конкурентна и свободна от администрация бизнес среда. “

Убедени сме, че динамичния свят не е черно-бял, че решенията за възстановяване на живота на хората са оттатък клишетата за „ ляво “ и „ дясно “ и положителното ръководство е баланс сред разнообразни политики, към който ние ще се стремим. “

Припомняме, че през 2019 година Борис Бонев участваше на локалните избори като самостоятелен претендент за кмет на София. Той обаче съумя да събере към 47 хиляди гласа и по този начин остана на четвърто място в конкуренцията. В момента Бонев е самостоятелен консултант в Столичния общински съвет.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинСпаси София Борис Бонев локални избори нова партия ПоследниНай-четениПолитика 40 „ Спаси София “ става партия и ще се бори за столицата Крипто 136 Възход и проваляне: Как договорката за Twitter вдъхна нов живот на доуджкойн Любопитно 204 Богатството на китайските милиардери се топи с рекордни темпове Любопитно 784 Какво е Mastodon и може ли да се трансформира в опция на Twitter? Финанси 11016 Купувачите към този момент бягат от парцели „ на зелено “ и покупко-продажби за инвестиция Имоти 7072 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Бюджет и финанси 6450 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР