Граждани се събраха на шествие в центъра на София, настоявайки

...
Граждани се събраха на шествие в центъра на София, настоявайки
Коментари Харесай

„Шествие за семейството“ в София

Граждани се събраха на шествие в центъра на София, настоявайки страната да одобри решаването на демографския проблем в страната като съществена своя политика и цел. 

Събитието, проведено в обществените мрежи, е наречено от уредниците „ Шествие за фамилията “, а измежду главните му претенции е в страната да бъде направена и призната държавна тактика за демографията до 2050 година

„ Искаме всяка власт да се отнася с грижа към въпроса за демографските индикатори на страната и да работи за тяхното възстановяване “, уточни за Българска телеграфна агенция един от участниците в демонстрацията.

Според хората, подкрепили самодейността, всяко държавно управление би трябвало да излъчва вицепремиер по демографските политики, с цел да може тематиката да стои високо в дневния ред на страната и обществото. 

Шествието е прецизно деполитизирано и не се позволяват партийни флагове или пропаганда, показват още уредниците. 

Проявата протича спокойно. Гражданите са се събрали на площад „ Света Неделя “ в столицата и следва да се насочат по пешеходната зона на бул. „ Витоша “, през бул. „ Патриарх Евтимий “ до църквата „ Свети Седмочисленици “. Полицейското наличие е засилено. 

Паралелно с проявата в София през днешния ден се организира и тазгодишното издание на „ София прайд “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР