Градският съд в София постанови мярка за неотклонение "парична гаранция"

...
Градският съд в София постанови мярка за неотклонение "парична гаранция"
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция хвърляча на паве по полицаите

Градският съд в София постанови мярка за неотклонение "парична гаранция " в размер на 1000 лв. за някогашния футболист на ЦСКА Александър Бранеков. Той беше арестуван на 2 септември и му беше повдигнато обвиняване за безчинство с особена смелост и цинизъм.

По време на първия митинг "Велико национално въстание " Бранеков беше сниман по какъв начин хвърля паве към кордона с служители на реда, които охраняват постройката на Народното събрание (бившия Партиен дом).

На 5 септември Софийският областен съд освободи Бранеков без мярка за неотклонение, защото съгласно съда не можело да се реши в каква посока е хвърлено павето. Прокуратурата стачкува това определение с настояването Бранеков да бъде върнат в ареста.

Градските съдии откриха, че има задоволително доказателства, в това число и видеоматериал, от които може да се допусне, че Бранеков се е целил точно в кордона с униформени.

Според съда обаче мярката "парична гаранция " е задоволителна, с цел да се обезпечи присъединяване на обвинения в дейностите по следствието. Според съда няма заплаха, в случай че е на независимост, Бранеков да се укрие или да извърши друго закононарушение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР