Гръбнакът на котката е много гъвкав, което го прави способен

...
Гръбнакът на котката е много гъвкав, което го прави способен
Коментари Харесай

Защо котката извива гърба си?

Гръбнакът на котката е доста еластичен, което го прави кадърен да се извива във впечатляващи дъги, изключително в случай че го съпоставяме с опциите на гръбнака при кучетата. Има редица аргументи котките да се извиват, само че тук ще посочим трите съществени. Вижте за какво котката извива гърба си?

Първо - и тук включваме необятно публикувания облик в киното и литературата - е лицето на страховития и пагубен нападател. В тази класическа режисура (често свързвана с призраците на Хелоуин) котката извива гърба си нагоре и експресира пилоерекция (т.е. котешката четина застава изправена) като метод животното да се направи по-голяма, в сравнение с е, когато се намира в рисково състояние.

С този си тип известието на животното е ясно – въпреки и да се опасява, то е безусловно готово да се отбрани, в случай че източникът на опасност тръгне да се доближава към него.

Позицията на тялото постоянно е обвързвана с ръмжене, съскане, храчене и проявление на зъбите. Ако срещнете котка, проявяваща сходно държание, най-хубавият ви отговор е постепенно да се отдръпнете и да предоставите на четириногото персонално пространство. Или още по-добре - въобще да не го занимавате.

По време на игра извиване на тил при котката също може да бъде проявено. Лесен метод да различите игривата от ужасената котка е обстоятелството, че тя няма да съска, плюе или демонстрира наличното в устната си празнина.

 Котка

Вместо това тя евентуално ще се концентрира над многообразие от подскачащи придвижвания, които могат да бъдат ориентирани към друга котка, играчка или човек, с който тя усеща другарска връзка и се усеща комфортно.

Третата причина за наличието на гръбната арка е чисто и просто котешка йога – тези животни извиват гърбовете си като част от процеса на разпъване, тъкмо както и хората. Изглежда стряскащо обаче, тъй като са доста по-гъвкави, в сравнение с ние сме.

Това е измежду позите, преминаващи от гръбна арка и поредно снижаващи се и включващи разпъване на главата и гърдите, където задната част на тялото се опъва обратно, а тежестта е главно поддържано в предната част на тялото, с предните крака в позиция напред.

В последна сметка засукания тил на писаната ви може да е сигнал по едно и също време за опасност, покана за игра или просто да съставлява симптом на задоволство и релакс.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР