Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова коментира

...
Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова коментира
Коментари Харесай

Захарова разобличи Зеленски и предупреди Гърция

Говорителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова разяснява визитата на Володимир Зеленски в Съединени американски щати.

" Разговорите във Вашингтон демонстрираха, че нито Украйна, нито Съединени американски щати се стремят към мир. Те просто са настроени да продължат да водят война. Чухте ли там нещо за договаряния, за контакти с Русия? Не, несъмнено. Зеленски обществено жестоко - той кардинално не знае по какъв начин да го направи по различен метод, се отнесе към нашата страна. Нещо, което даже и домакините му не си разрешават. Започвали са, правили са опити, само че към момента не са стигали до такава степен. Очевидно е, че Зеленски няма какво да каже, той може единствено да нагрубява ", сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция.
-->
Според нея задачата на визитата на украинския президент в Съединени американски щати се е свеждала до увеличението на финансовата и военната помощ на Вашингтон за Киев.

" Целта на визитата беше предвидима - Зеленски пристигна да изиска нова финансова и военна помощ. Той даже не е изискал, те му я предоставиха, и те ще се възползват от тази финансова помощ, след това тези пари в конвенционален и боен смисъл ще се върнат при тях. Извадиха го като кукла, демонстрираха го там, качиха го назад на самолета и го изпратиха ", сподели Захарова.

Според нея всичко е било проведено по този начин, че у никого в американския Конгрес да не се появи подозрение в нуждата от по-нататъшна поддръжка за " режима в Киев ".

Пътуването на украинския президент Захаров до Вашингтон наподобява като завръщане на американски сътрудник , съобщи Захарова.

" Пътуването е напълно платено от Вашингтон. Бил е оттатък океана на американски държавен аероплан. Цялото това нещо наподобява на пътешестване на гостуващ сътрудник, който Съединените щати са пуснали в Украйна, извели са го за известно време за идеологическо напомпване и са го върнали назад ", уточни Захарова.

Тя обърна също внимание на пост в " Туитър " на украинския непрекъснат представител при Организация на обединените нации Сергий Кислица. " Това е американско знаме, боядисано в цветовете на украинското, или украинско знаме, ушито по сходство на американското ", сподели Захарова.

Според нея по този начин украинците показват отношението си към своето държавно управление, самостоятелност и страна. " Това е непостижимо, необикновено ", заключи Мария Захарова. 

Говорителката на външното министерство насочи и предизвестие към Гърция. Тя съобщи страната да не доставя Украйна с създадени в Русия зенитно-ракетни системи за противовъздушна защита С-300, съобщи Анадолската организация.

Захарова сподели, че прехвърлянето на С-300 в Киев би било " жестоко нарушаване " на руско-гръцките междуправителствени съглашения за военно-техническо съдействие и доставка на военна продукция, осведоми БГНЕС.

" Нарушаването на договорните отговорности неизбежно ще има последици, да не приказваме за отслабването на отбранителната дарба на Гърция в региона на противовъздушната защита. Преди да е станало прекомерно късно - това е като съвет - можете да се откажете от рискови проекти. За следващ път предизвестяваме гръцкото управление за отговорността ", предизвести Захарова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР