Говорителят на Държавния департамент на САЩ Джалина Портър подчерта в

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Джалина Портър подчерта в
Коментари Харесай

САЩ все още искат да спрат газопровода Северен поток 2

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Джалина Портър акцентира в сряда, че Вашингтон " се ангажира да употребява всички налични дипломатически принадлежности ", с цел да предотврати завършването на плана за газопровод " Северен поток 2 ".

Съединени американски щати желаят да " засилят европейската енергийна сигурност " и да отхвърлен съветското " хищническо държание ", сподели тя по време на конференция.

В същото време сенаторът от Ню Хемпшир на Демократическата партия Джейн Шахин разкри, че Съединени американски щати ще приложат спомагателни наказания към други осем организации, свързани с плана, само че добави, че е " разочарована, че администрацията няма да поддържа същия стандарт във връзка с самата компания Nord Stream 2 AG ".

По-рано денем немският външен министър Хайко Маас удостовери, че Вашингтон ще се откаже от някои наказателни ограничения против Nord Stream AG, компанията, която управлява строителството на газопровода.

" Виждаме това като градивна стъпка, която на драго сърце ще обсъдим в допълнение с нашите сътрудници във Вашингтон ", уточни Маас и добави: " Мисля, че спечелихме още три месеца за полемики с Вашингтон по какъв начин да постъпим ".

Неговите забележки идват след информация, че американският президент Джо Байдън ще се откаже от глобите против " Северен поток 2 ", защото не е подготвен да компрометира връзките на страната с Германия. Междувременно заместник-секретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер разяснява, че Вашингтон " ясно е алармирал, че газопровода " Северен поток 2 " е неприятна договорка ", само че не даде спомагателна информация за възможни санкции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР