Говорителката на Алексей Навални Кира Ярмиш официално потвърди новината за

...
Говорителката на Алексей Навални Кира Ярмиш официално потвърди новината за
Коментари Харесай

„Беше убит“: Екипът на Навални потвърди смъртта му

Говорителката на Алексей Навални Кира Ярмиш публично удостовери новината за гибелта на съветския опозиционен водач.   Той е умрял в 14:17 ч. локално време на 16 февруари, съгласно документ, възложен на майката на Навални, Людмила.   В обява в X (Twitter) Ярмиш написа:
" Алексей Навални беше погубен. Смъртта му е настъпила на 16 февруари в 14:17 ч. локално време, се споделя в формалното известие до майката на Алексей.   Служител на колонията съобщи, че тялото на Навални сега се намира в Салехард. То е било прибрано от следователи от МК. Сега те организират " следствия " с него.   Настояваме тялото на Алексей Навални неотложно да бъде предадено на фамилията му ".
 
Alexey Navalny was murdered. His death occurred on February 16 at 2:17 p.m. local time, according to the official message to Alexey’s mother.

An employee of the colony said that the body of Navalny is now in Salekhard. It was picked up by investigators from the IC. Now they are…
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 17, 2024   Новината, че Алексей Навални е умрял беше обявена през вчерашния ден от затворническата работа на Ямало-Ненецкия район, където той излежаваше присъдата си.   Федералната работа за осъществяване на наказванията на Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг заяви, че Навални " се е почувствал зле " след разходка в петък и " съвсем незабавно е изгубил схващане ".

В известието се твърдеше, че са били извикани медицински чиновници.

Екип на спешна помощ се е опитвал да реанимира Алексей Навални повече от половин час, обявиха от градската болница в Лабитнанг за съветската държавна медия РИА Новости.   " Пристигналите на място лекари продължиха реанимационните ограничения, които лекарите от пандиза към този момент бяха обезпечили ", съобщи събеседникът на организацията, представен от CNN. " Те ги организираха в продължение на повече от половин час. Въпреки това, пациентът умря. "   " Екипът на спешна помощ е стигнал до пандиза за по-малко от седем минути, а лекарите са достигнали до пациента две минути по-късно ", добави той.

Навални умря в затворническата колония, наречена " Полярен вълк " над Северния полярен кръг, известна като " колония със специфичен режим " в район, където температуритепадат до -30 градуса през зимата.
Достъпът на гости до там е съвсем неосъществим, отбелязва BBC.

  Навални беше превозен там от предходния си престой в колонията " Мелехово ", на към четири часа от Москва, където излежаваше двегодишна присъда.   По време на престоя си в пандиза той е имал здравословни проблеми, евентуално вследствие на отравянето му. Той съобщаваше, че страда от изтощителни болки в гърба, стомаха и изтръпване на краката, само че достъп до здравна документи и медикаменти му е отхвърлен от управляващите.

Твърдеше, че е подложен на ежечасови нощни инспекции. На 22 януари Навални изясни, че надзирателите в пандиза постоянно разсънват всички в 5 часа сутринта, с цел да изпълнят съветския химн.   " И незабавно по-късно - втората по значимост ария в страната: " Ya Russky " на Шаман ", сподели той, ария, която се превежда като " Аз съм руснак " и се е трансформирала в всекидневен химн на Владимир Путин.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР