Гостите вече са на вратата, а в кухнята се е

...
Гостите вече са на вратата, а в кухнята се е
Коментари Харесай

Как да се справим с кулинарните грешки

Гостите към този момент са на вратата, а в кухнята се е случило нещо в действителност извънредно и превъзходната вечеря, която приготвяте, е на път да се трансформира в цялостно крушение.

Има някои тънкости, които би трябвало да знае всяка стопанка, с цел да се оправи с ненадейно зародилите проблеми, които могат да скапват усета и типа на всяко ядене.

Ако оризът, който задушавате, загори, го прехвърлете в купа, без да захващате и черната коричка в долната част на съда. Той е идеална основа за салата.

Нарежете зелени подправки – мента, босилек, магданоз, прибавете нарязани на кубчета мариновани чушки, половин нарязана на ситно люта чушка без семките. Овкусете с лимонен сок и зехтин и салатата ви е подготвена.

Ако сте пресолили супата, просто долейте вряла вода. Сварените картофи, които сте пресолили, превърнете в пюре, като добавите малко повече мляко и нарязани на ситно зелени подправки.

 Как да се оправим с кулинарните неточности

Ако сте пресолили месото, сервирайте го с бърз сладко-кисел сос. Добавете към соса от печенето на месото малко вода, една чаена лъжичка доматено пюре, две сушени сини сливи, една глава нарязан лук и половин чаена лъжичка захар. Оставете да къкри 10 минути на муден огън и сосът е подготвен.

Ако месото, което сте варили или пекли, е прекомерно жилаво, има излаз и от тази на пръв взор безнадеждна обстановка. Охладете месото.

Нарежете го на доста тънки части. Пригответе марината от една чаена лъжичка семена на кориандър, които начукайте в хаванче, две супени лъжици соев сос, пет супени лъжици зехтин, три скилидки чесън, нарязани на ситно, зелени подправки по желание.

Разбъркайте, залейте с маринатата нарязаното месо и оставете за половин час. Сервирайте като леден ордьовър или като ядене с гарнитура от зеленчуци.

Ако в последния миг се окаже, че ви би трябвало майонеза, а нямате, заменете я със сметана, като я превърнете в сос, добавяйки подправки, една чаена лъжичка сладка горчица и две капки лимонен сок.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР