Горските пожари в Южна Калифорния се разрастват. Близо 200 хиляди

...
Горските пожари в Южна Калифорния се разрастват. Близо 200 хиляди
Коментари Харесай

Добра новина! Няма информация за пострадали българи при горските пожари в Калифорния

Горските пожари в Южна Калифорния се разрастват. Близо 200 хиляди души са евакуирани. Губернаторът на щата Джери Браун разгласи изключително състояние в Сан Диего. Съобщава се за една жертва - тялото на жена е намерено в погубен от пожара регион.
Пожарите в Калифорния бушуват към този момент пет дни - от Сан Диего до окръг Санта Барбара. Най-голямото огнище - на повърхност от 466 кв. км - е в окръг Вентура, на север от Лос Анджелис. Огънят е погълнал стотици къщи. Застрашени са парцели за милиарди долари. Около 5 700 пожарникари водят неравна борба с пламъците при изключително рискови условия. На места има ветрове със скорост до 80 км/ч.

Пристигнали са подкрепления от прилежащи щати. Засега няма наши сънародници, които да са потърсили подпомагане от българското консулство в Лос Анджелис.

Веселин Вълчев, общоприет консул на Република България в Лос Анджелис: Ние нямаме информация за потърпевши българи, т.е. наши сънародници не са се обръщали към генералното консулство за помощ. Следим деликатно обстановката, ние сме разгласили на всички места дежурен телефон, който е отворен 24 часа в денонощие. Във връзка сме със съответните американски служби, последователно имаме увещание, че обстановката се успокоява и че пожарите се овладяват.

Днес президентът Доналд Тръмп подписа документ, който разрешава на Министерството на вътрешната сигурност и Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки да координират дейностите си за подкрепяне на изпадналия в злополучие щат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР