Голямата новина не е, че Корнелия Нинова подаде оставка. Голямата

...
Голямата новина не е, че Корнелия Нинова подаде оставка. Голямата
Коментари Харесай

Биков: Новината не е, че Нинова подаде оставка, а че свали доверието от Радев

Голямата вест не е, че Корнелия Нинова подаде оставка. Голямата вест е, че 5 дни преди втория тур на президентските избори, тя смъкна доверието си от Румен Радев. И го сподели в директен текст. С действието си Нинова сподели това, което се знаеше от дълго време - че Румен Радев не просто няма потребност от Българска социалистическа партия, само че Българска социалистическа партия към този момент е спънка за него.

Румен Радев през днешния ден прави с Българска социалистическа партия, това което направи с Демократична България, Има Такъв Народ и ИБГНИ преди изборите - чегърта ги! Нинова направи изказването си, откакто оставката ѝ беше поискана от представителя на служебното държавно управление Антон Кутев и от някогашния представител на президентството Елена Йончева, която е член на Инициативния комитет на Радев.

Някой има ли подозрение, че Радев е дал командата за разцепването на Българска социалистическа партия, тъкмо преди да стартират договарянията за сформиране на държавно управление отпред с неговата партия Продължаваме промяната? Аз нямам.

Радев няма интерес от наличието на Нинова и Българска социалистическа партия в политиката, тъй като за разлика от останалите обединения, които към този момент са подготвени да се държат като присъдружни организации на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия е партия с над 100-годишна история и няма по какъв начин да поддържа абсолютно всичко, което Радев, Петков и Василев изискат.

А техните претенции ще дойдат след втори тур.

Най-важните от тях са: Даване на зелена светлина на Северна Македония за договаряния с Европейски Съюз без условия и затваряне на Топлоелектрическа централа " Марица - Изток " до 2026 година.

С всичките ми рецензии към Корнелия Нинова съм уверен, че тя не би дала поддръжката на Българска социалистическа партия за сходни решения. Напротив, сходни решения биха взривили бъдещото ръководство, в случай че тя има решителен глас в него.

Затова Радев желае да в профил Нинова час по-скоро от играта и да маргинализира Българска социалистическа партия, както направи с Демократична България, Има Такъв Народ и ИБНИ.

Никога не съм бил социалист и в никакъв случай няма да бъда! Никога Българска социалистическа партия не е била моята партия и в никакъв случай няма да бъде! Винаги Корнелия Нинова е била мой конкурент и ще остане такава.

В този случай обаче, тя е права, тъй като сходно жестоко разрушение на политическата система на България не се е случвало през последните 31 години. Никога в България не е имало сходен политически инжинеринг, който по подобен жесток метод да разрушава основите на партийния живот в страната.

Това, което ще кажа през днешния ден на тези, които се радваха, че Радев чегърта ГЕРБ е - в този момент чегъртат Вас! И това не е мотив за наслада, а за мощно терзание.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР