Голямата ежегодна пресконференция на руския президент Владимир Путин ще се

...
Голямата ежегодна пресконференция на руския президент Владимир Путин ще се
Коментари Харесай

Путин дава голямата си ежегодна пресконференция

Голямата годишна конференция на съветския президент Владимир Путин ще се организира през днешния ден.

В рамките на конференцията Путин дава отговор на журналистически въпроси в границите на часове, като върхът му е 4 часа и 40 минути на конференцията през февруари 2008 година

За конференцията са се акредитирали рекорден брой съветски и задгранични публицисти - 1640, оповестиха съветските медии.

Това е 13-ата такава конференция. За първи път се организира през 2001 година с спиране през четирите години, когато Путин е министър председател на Русия.

Пресконференцията се предава онлайн по доста съветски медии и се гледа от милиони.

Днешната конференция ще има спомагателен "предизборен " привкус, защото Владимир Путин разгласи преди дни, че се кандидатира за нов мандат. Това е и първата демонстрация, на която публицисти ще могат да му задават въпроси след оповестената кандидатура.

Освен това измежду упълномощените публицисти е и съперникът на Путин за президентските избори през март 2018 година Ксения Собчак, която е публицист в опозиционната телевизия "Дождь ".

Говорителят на Путин Дмитрий Песков разгласи по този мотив, че се надява Собчак ще задава въпроси, без да трансформира конференцията в избирателен спор.

Песков сподели също по този начин, че Путин ще внесе изясненост по доста тематики и се е готвил за конференцията "от заран до мрак ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР