Голяма изненада очаква феновете на Ергенът. Главният герой във втория

...
Голяма изненада очаква феновете на Ергенът. Главният герой във втория
Коментари Харесай

Обрат! Това ли е наследникът на Виктор в Ергенът /Фото/

Голяма изненада чака почитателите на „ Ергенът ”. Главният воин във втория сезон на риалитито ще бъде цялостна диаметралност на звездата от сезон 1 – Виктор Стоянов. Вместо нацепен фитнес фанатик, малкия екран е избрала актьор от международна големина, твърди „ Уикенд ”. Това е пианистът Евгени Генчев, който от години жъне триумфи зад граница. 



Как от Би Ти Ви са навили звезда на класическа музика като Евгени Генчев да взе участие в „ Ергенът ”, към този момент не е известно. Вероятно са му предложили доста пари, тъй като това е един от най-популярните млади пианисти в международен мащаб. Свирил е в цяла Европа, Америка, Китай и Австралия, има десетки хиляди почитатели в обществените мрежи, приключил е Кралската музикална академия в Лондон, Международната пиано академия в Имола, Италия, и учебното заведение по музика и драма Guildhall, в което са учили Даниъл Крейг и Юън Макгрегър.

На своите 33 години музикантът е обиколил света, само че самичък признава, че отвън родината си е доста по-популярен в сравнение с в нейните граници. Все отново не се отхвърля от България и понякога прави концерти и у нас. Минала година да вземем за пример направи доста положително шоу в Античния спектакъл в родния си град – Пловдив, където свири дружно с различен международно приет славянски гений – челистът Лука Шулич от „ 2 Chellos ”. С него се познават още от Кралската академия, само че общите им планове са от началото на пандемията.

Новият сезон няма да има нищо общо с предходния, твърди още " Уикенд ". От Би Ти Ви са сложили условия в него да се акцентира на романтиката, а не на абсурда. Затова е издирван „ ерген ”, който да се впише в класическата идея за положително момче. Първоначално малкия екран е обмисляла да вкара в шоуто красавеца Филип Буков. Тъй като обаче предаването е по лиценз, основният воин в него би трябвало да бъде утвърден в Съединени американски щати. Там не харесали класическата хубост на Буков и поискали родната телевизия да търси по-нестандартен Ерген. Така артистът се разминал с 20-те ухажорки, които щяха да го обсипват с обаяние през идния сезон. Евгени се оказал по-подходящ обект на тяхната обич.

За разлика от Виктор Стоянов, който се е появявал с венчална халка преди риалитито, за пианиста няма подозрения, че е самостоятелен. Той признава в свои изявленията, че приятелките му са единствено в минало време. Професията му пречела да си откри жена. Всяка, с която е бил, започвала да ревнува от пианото, което е негова първа обич и главен приоритет. Влюбил се в него, когато като дребен слушал фамилен другар да репетира в дома на стара съседка. По време на почивките момчето опитвало да свири на инструмента. Един ден повторило по слух творбата, което музикантът репетирал. Това е началото на неговите съществени занимания с пиано. По-късно Генов приключва музикално учебно заведение в Пловдив, а в Кралската музикална академия в Лондон е признат с цялостна стипендия. „ Писмото, че съм признат там, дойде преди Коледа и беше като коледен подарък за мен ”, споделя пианистът. Той не крие, че упоритостите му постоянно са били ориентирани по-скоро отвън страната ни в сравнение с в нейните граници. Причината за това е, че в никакъв случай не е принадлежал към обществото на известните софийски музиканти, които държат самобитен монопол над родните подиуми. „ Затова отпътувах за Лондон – там има място за всички ”, изяснява Евгени. В продължение на повече от 10 години непрекъснатият му адрес е в британската столица. След Брекзит обаче взема решение да се реалокира в Будапеща, където вижда положително комбиниране сред културите на Изтока и Запада.

Освен че свири творби от огромни международни създатели, Евгени композира и свои лични. Изявява се и като артист и музикален възпитател. Въпреки че живее в чужбина, не крие, че България продължава да го притегля и, когато му домъчнее, си пее „ Облаче, ле, бяло ”. След като Българска национална телевизия излъчва негов концерт, получава позвъняване по телефона от легендата на родната музика – Васил Найденов, който желае персонално да го поздрави за гения и професионализма. Младият пловдивчанин не знае по какъв начин артистът е разкрил номера му, само че е признателен за топлите думи. Дори се надява с Васил Найденов някой ден да работят по общ план.

Миналия понеделник Генчев разкри в обществените мрежи, че се е прибрал в България. Нищо чудно пътуването му да е било обвързвано с идното присъединяване в „ Ергенът ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР