Голяма част от учителите смятат, че предложените промени от МОН

...
Голяма част от учителите смятат, че предложените промени от МОН
Коментари Харесай

Предложението за намаляване на домашните не се приема от учителите

Голяма част от учителите считат, че препоръчаните промени от МОН не би трябвало да влизат в действие от тази образователна година. Това се отнася директно за предлагането да бъдат понижени домашните работи на учениците.

Директорът на 51-во учебно заведение „ Елисавета Багряна “ и ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение – Асен Александров, съобщи в студиото на Bulgaria ON AIR, че във връзка с образователното наличие не се оферират кой знае какви промени, а предлагането за домашните работи сигурно няма да се одобри.„ Голяма неточност е да се оферират неща, които не може да се мери.

Непрекъснато се оплакваме, че са ниски резултатите на нашите възпитаници. Едва ли това е пътят – да улесняваме домашните. Не може учениците, без никакви старания, да реализират чудесни резултати. В един клас има доста амбициозни родители и такива, за които образованието е нищо.

Може би най-хубавият способ е диференцираното домашно “, разяснява гостът.По думите му независимото образование е един от най-важните способи за ученето през целия живот – да осмислят сами образователното наличие, а не да им се дава като надробен полуфабрикат в учебно заведение.„ Обърната класна стая значи учениците авансово да са осведомени с обстоятелствата и по време на час единствено да се дискутират връзките сред тези обстоятелства “, даде образец Александров.

Училищният шеф обърна внимание, че уменията, които се изискват от децата след 10-15 години, са радикално разнообразни от това, което се е изисквало преди 20-30 години.„ Затова непрестанно би трябвало да се трансформира образователното наличие, само че не революционно. По-добре да се учат по-малко неща, само че задълбочено, в сравнение с доста фактология незадълбочено.

Най-лесно е да забележим какво се учи в най-напредналите просветителни системи и по тях да се ръководим “, уточни Александров.Гостът добави, че изпититe PISA мерят уменията по всички предмети и по този образец би трябвало да променим формата на изпитите на национално равнище.„ А това ще промени и метода, по който учителите преподаваме и изпитваме.

Сега споделяме: Няма значение какво знаеш по другите предмети, значимо е по „ Български език “ и „ Математика “ да знаеш това и това “, означи Александров.Той сигнализира, че продължава да има дефицити на учители по математика, информатика и естествени науки, а стартова учителска заплата от 1360-1370 лева не може да се съпоставя с възнагражденията в IT бранша.„ Часовете се взимат от неспециалисти, за може въпреки всичко да се проведат.

Учителят по физика постоянно преподава информатика. Правят се опити учителите да се приготвят по няколко образователни предмета – минимум три. Вторият метод, с което не са съгласни огромна част от учителите, да се отвори пазарен принцип за учителските длъжности, за които има недостиг “, изясни Асен Александров.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР