Голяма част от новите депутати разбраха буквално какво става, когато

...
Голяма част от новите депутати разбраха буквално какво става, когато
Коментари Харесай

Коалиция "Ток и жица"

Голяма част от новите депутати схванаха безусловно какво става, когато бръкнеш с двата пръста в контакта. Удря те ток, даже да си квалифициран за това. Още в първият пленарен ден на новото Народно заседание тематиката за енергетиката, която по принцип е много комплицирана и малко на брой депутати в действителност схващат от нея, се стовари с гръм върху младите и напористи представители на " Продължаваме промяната ". Това беше предстоящо, само че се оказа изненадващо. Опитът в частния бранш, ИТ сферата, предприемачеството и така нататък се оказаха незадоволителни за мръсната политическа игра и множеството зависимости в енергетиката. И напълно незабелязано болшинството на четворната коалиция бързо падна в клопката на ГЕРБ с мораториума. Дори от Българска социалистическа партия със столетния си опит се удавиха във вълната от популизъм, и то макар красноречивите подсказки от страна на Движение за права и свободи - " подлагат ви бананова кора ".

Но в този момент съществено. Случилото се тези дни в Народното събрание по въпроса с енергийните цени сподели, че обединението е постоянна, въпреки и не доста добре стикована и насочена. Бързото окопитване след създалия се безпорядък обаче може да е сигнал и за бързи дейности, които в действителност да стабилизират бранша. От такива има последна потребност след пропуснатите съвсем 10 години обири и безхаберие. Именно това ще е първото и може би най-важно тестване за държавното управление на Кирил Петков.

Провали ли се с цените на тока, парното и водата, каквито и обещания за нулева корупция да се дават, каквито и електрони услуги да се стартират и колкото и да се приказва за правосъдната промяна и прокуратурата - българинът мъчно ще чуе. Сметките ще кънтят в главата му и ще приказват доста по-силно и разбираемо.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР