Голяма част от контрабандните змиорки, които бяха задържани от митничари

...
Голяма част от контрабандните змиорки, които бяха задържани от митничари
Коментари Харесай

Почти всички контрабандни змиорки умряха във Варна

Голяма част от контрабандните змиорки, които бяха арестувани от митничари на софийското летище, са умрели във варненския аквариум, заяви " Нова Варна ". Посочва се, че са починали 180 кг от змиорките.

Опитът за митническа машинация посредством незаконен експорт на сериозно заплашен тип европейска змиорка Anguilla Anguilla бе предотвратен на Летище София на 15 февруари от митнически инспектори.

Авиопратка, с направление Малайзия и тегло 1010 кг, е спряна за щателна инспекция по метода " разбор на риска ". 90-те контейнера от стиропор, съдържащи милиони екземпляри, са били оповестени в митническите документи като " шаран и толстолоб за зарибяване ". При инспекцията се открива, че контейнерите в реалност съдържат 200 кг живи екземпляри, във фаза " млада змиорка " (кристална фаза), с приблизителна дължина 7 – 8 см.

Бебетата-змиорки бяха превозени незабавно със съдействието на " Зелени Балкани " към Спасителния център на Аквариума във Варна в опит да бъдат избавени, защото при опита за експорт са били опаковани в неподходящи за типа условия.

Змиорките Anguilla Anguilla са с огромна комерсиална стойност, защото цената на дребните змиорки на азиатските пазари доближава до 2000 $ за кг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР