За трета поредна година в Ямбол се провеждат национален ученически

...
За трета поредна година в Ямбол се провеждат национален ученически
Коментари Харесай

Масова гимнастика и „Спортувай с президента“ в Ямбол

За трета поредна година в Ямбол се организират народен училищен фестивал по утринна гимнастика, а дружно с него и „ Президентски тест “ – част от самодейността „ Спортувай с президента “.

В града е президента Румен Радев, който ще приветства участниците.  

Фестивалът по утринна гимнастика се провежда от Община Ямбол по концепция на зам.-кмета Енчо Керязов и със съдействието на Националната спортна академия „ Васил Левски “. 

 Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек  Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “: Има умрял човек  Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?

Близо 700 възпитаници от цялата страна ще се включат в самодейността „ Спортувай с президента “. 

Нашата идея е връщане на една от най-старите български обичаи в учебно заведение, съобщи Енчо Керязов

В надпреварата могат да вземат участие девойки и момчета от 1. до 12. клас. В другите възрастови групи се чака да се включат на 50 отбора  от  учебни заведения в цялата страна, като и тази година част от журито ще бъде заслужилият занаятчия на спорта Нешка Робева.

Тя ще означи уместно своя бенефис и 20-годишния празник на трупата си на 12 декември

Инициативата има за цел да предизвиква всеобщия спорт и физическата интензивност измежду българските деца. Акцент в нея са извънучилищните спортни занимания и различните форми за физическо образование. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР