Голяма част от домакините избягват приготвянето на пържена риба заради

...
Голяма част от домакините избягват приготвянето на пържена риба заради
Коментари Харесай

4 трика как да пържите риба, без да умирисвате къщата

Голяма част от домакините заобикалят приготвянето на пържена риба поради неприятния аромат, които остава дълго по-късно в целия апартамент. Ако и вие сте измежду тях, сигурно тези трикове ще ви харесат. Прилагайки ги ще си спестите най-голямото стеснение, обвързвано с приготвянето на пържена риба - неприятната миризма на пържена риба.

Оказва се, че в тази ситуация значение има и предварителната подготовка.

1. Измийте рибата доста добре

Но в случай че тя е замразена, преди този момент е належащо да я размразите. За задачата я поставете в студена, леко подсолена вода - това доста ще форсира процеса на топене.

Ако рибата не е с бяло месо, целесъобразно е да я размразите не в кухнята, а на чист въздух или на хладно. След топене я нарежете на идентични по величина и дебелина части, които би трябвало да се натрият добре със сол и черен пипер. С това приключва първият стадий на предварителната подготовка на рибата.

2. Използвайте царевично брашно

След това би трябвало да оваляте частите в брашно. За да се редуцира неприятната миризма по време на пържене, предлага се да употребявате царевично, а не пшенично брашно.

3. Добавете сол в тигана

В случая е значима и температурата на пържене. Първоначално рибата се запържва на мощен огън, след което топлинната обработка завършва на слаб огън. За да предотвратите изгарянето на частите риба, прибавете малко сол към олиото в тигана.

4. Добавете и няколко филийки картофи

И най-после прибавете няколко дребни късчета картофи в горещото олио, които ще тушират неприятната миризма.

Най-добре е картофите да са нарязани на тънки филийки. Картофът освен обезврежда неприятната миризма, само че и доста усъвършенства усета на приготвената пържена риба.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР