Телевизорът е неизменна част от нашия дом и като такъв

...
Телевизорът е неизменна част от нашия дом и като такъв
Коментари Харесай

С The Frame 2022 домът се превръща в галерия -

Телевизорът е неизменима част от нашия дом и като подобен не е подминат от софтуерния напредък. Това включва както въвеждането на нови функционалности и усъвършенствания, по този начин и еволюция в дизайна. През миналите години сме очевидци на преосмислянето на ролята на този артикул и като хъб за връзка с други устройства, и достъп до информация посредством смарт функционалности.

През цялото това време, водачът на пазара, Samsung има водеща роля в тези процеси, като компанията вкарва някои обилни новости. Така да вземем за пример, разчупвайки обичайното разбиране за това, че тв приемникът е една черна кутия, през 2006 година Samsung показа LCD телевизора Bordeaux, който има рамка, наподобяваща винена чаша, с акценти в синьо или бордо в основата.

През 2009 година компанията пуска първия в света тв приемник със странична LED подсветка, който е и най-тънкият модел за времето си. Година по-късно идва ред и на първия 3D LED тв приемник, а през 2011 година Samsung вкарва и първия си смарт тв приемник, с което прибавя още по-широка функционалност към продуктите си. Продължаваме с първия UHD тв приемник с закривен екран, който дебютира през 2014 година



Ерата на начин на живот тв приемниците стартира с The Serif , който се появи през 2015 година През идващите години в серията дебютират още модели като The Sero, The Terrace, The Premier и The Frame . Този вид тв приемници разчупват традициите и вършат тв приемника подобаващ за всевъзможни пространства. Освен във всекидневната ни, те могат да се впишат идеално в креативно пространство, в офиса, на терасата, до басейна, в ателие и така нататък Това е по този начин заради употребяваните ексцентрични дизайни с отличителна естетическа визия.

Така да вземем за пример The Frame прилича рамката на картина, а в новата си версия за 2022 година е по-умен и предлага още по-богато многообразие от творби на изкуството, на които да се наслаждавате, когато тв приемникът не е в приложимост. Всичко това идва и с доста качествена картина, с помощта на технологията QLED за действителен размер на цветовете, високата 4K резолюция и технологията Matte Display , която отстрани резултатите от околната светлина и обезпечава реалистични, ясни и завладяващи изображения без отражения и отблясъци.

Моделът разчита и на Quantum Processor 4K за усъвършенстване на картината и звука. Говорейки за звука, тук се предлага реалистично 3D аудио за по-добро изцяло преживяване и с функционалност за следене на обекти, както и поддръжка на стандарта Dolby Atmos . Телевизорът ще е разполагаем в размери от 43 до 85 инча. В комплект с него идва и дистанционно управление, което се зарежда със светлина - по този начин се понижава софтуерният боклук, генериран при промяната на акумулатори.



може също автоматизирано да контролира осветлението и контраста на екрана въз основа на заобикалящата светлина. Към това прибавяме още и режим EyeComfort за автоматизирана конфигурация на интензивността на цветовете и яркостта на екрана съгласно времето на изгрев и залез. Използвано е и матово покритие за ограничение на неприятните отражения.

Тази година отчитаме актуализирания дизайн с дебелина от 24,9 мм, което приближава тв приемника оптимално до дълбочината на рамката на действителна картина.

Освен това Samsung уголемява избора от рамки за персонализиране, като те са с магнитен механизъм, който прави слагането им бързо и елементарно. Налични са рамки в бяло, тиково дърво, кафяво или бежово.

Новият модел предлага разнообразни благоприятни условия за монтаж или слагане в помещението. Той може да е със общоприети крачета с регулируема височина, автоматизирано завъртаща се стойка за стена или слагане, студио стойка и така нататък Разбира се има и опция за компактно прикачване към стената, с цел да се реализира резултат оптимално непосредствен до този на общоприета картина. Освен това тв приемникът се свързва единствено посредством един, съвсем незабележим кабел.



Един от най-големите плюсове на The Frame е опцията за превръщането му в екран за произведения на изкуството посредством познатия ни Art Mode . Когато е изключен, той се преобразява в цифрово платно, на което могат да бъдат изложени над 1600 творби от международни музеи и галерии, както и персонални фотоси.

Изображенията са част от профилирания магазин Art Store , като има и алтернатива за автоматизиран асортимент на показваните произведения. Използван е датчик за придвижване, като посредством него тв приемникът разпознава по кое време излизате от стаята и изключва Art Mode , с цел да пести сила. Режимът се задейства още веднъж, когато влезете в помещението.

Налични са и редица смарт функционалности, които ще са в помощ в всекидневието. С Multi View е допустимо гледането на два потока от видео. Така можете да гледате епизод от обичания си сериал и по едно и също време да проследявате футболен или баскетболен мач. Възможно е и директното стартиране на наличие от смарт телефон с Tap View , а по този начин можете да споделите сниманите денем клипове с цялото семейство.

Междувременно Samsung предлага и на потребителите в България персонално да се убедят във опциите на The Frame 2022 посредством плана Out of The Frame , чието показване бе на 17 май. На 6 тв приемника The Frame оживяват творбите на художника Павел Митков в едноименната изложба на ул. Съборна 7 в София, където могат да бъдат прегледани персонално от всички ценители на изкуството и фенове на новаторските цифрови технологии.

Освен това, картини на Павел Митков ще станат част от Art Store , селекцията от 1600 творби на изкуството от международни музеи и галерии, до която достъп имат притежатели на The Frame от целия свят. Той ще е и първият български създател с картини в Art Store на Samsung .

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР