На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно

...
На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно
Коментари Харесай

Как домът ви да остане топъл и да не плащате високи сметки, когато пътувате

На ски или на спа, зимната почивка e едно прелестно и дълго чакано многообразие през студените месеци. Често обаче отсъствието от у дома за по-дълъг интервал е обвързвано с една алтернатива – по какъв начин да предпазим жилището си от заледяване и прекомерно ниски температури, като в същото време избегнем високите сметки за отопление. Все отново доста от нас няма на кого да разчитат да наглежда дома ни, до момента в който ни няма. В същото време отсъствието в продължение на дни, до момента в който отоплението е включено, води до разход на сила, а надлежно и до по-високи сметки.

Зимният интервал неизбежно е обвързван и с повишаване на разноските. Причината за това е, че сметките за отопление и топла вода през студените месеци са едно от огромните пера в фамилния бюджет. Всъщност към 82% от общите разноски за комунални услуги вкъщи са за поддържане на топлината и за потреблението на топла вода. Ето за какво е доста значимо да знаем по какъв начин вярно да направляваме отоплението в жилището си през целия сезон и изключително, когато отсъстваме от вкъщи за по-дълго време. Няколко лесни стъпки биха ни помогнали да се оправим с лекост с тази задача.

Изборът на оптимална температура

Когато пътуваме през зимните месеци, нормално изцяло изключваме отоплението или го оставяме включено на минималната допустима температура, която нормално е сред 10 и 15 градуса по Целзий. В първият случай жилището изстива доста. Във вторият съумяваме да запазим по-висока температура вътре, в сравнение с е на открито, и в същото време понижаваме разноските за отопление. Нещата обаче наподобяват по друг метод, когато на открито е доста студено. Тогава поддържането на температура сред 10 и 15 градуса в дома за по-дълъг интервал от време значи, че стените и пространствата ще изстинат доста. В резултат влажността ще стане по-висока и може да се появи плесен. Ето за какво е належащо температурата в дома да се съобрази с това какъв брой е студено на открито и с това да бъде съобразена температурата в жилището.

Не изключвайте изцяло отоплението, когато сте надалеч

Времето може да бъде извънредно непредсказуемо през студените месеци, като внезапните температурни амплитуди са постоянно срещани и градусите могат да се покачат и по-късно да се намалят доста в границите на 24 часа. Заради това не е целесъобразно да изключваме отоплението изцяло, а след това още веднъж да го включваме, когато се върнем у дома. По-добре е да поддържаме оптимална и непрекъсната температура в жилището си. Това е най-подходящото решение, с цел да избегнем цялостното изстиване на пространствата, което от своя страна може да докара и до по-големи разноски за наново стопляне. Не по-малко значимо е при дълготрайно неявяване вратите и прозорците да бъдат компактно затворени и изолирани, с цел да се понижи проникването на мразовит въздух извън.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР