Голям товарен кораб, превозващ хиляди превозни средства на Volkswagen Group,

...
Голям товарен кораб, превозващ хиляди превозни средства на Volkswagen Group,
Коментари Харесай

Товарен кораб с близо 4 000 коли на Volkswagen се запали в Атлантическия океан

Голям товарен транспортен съд, пренасящ хиляди транспортни средства на Volkswagen Group, се е запалил покрай Азорските острови в Атлантическия океан, съобщи Bloomberg.

Според информация от кореспонденции на Volkswagen в Съединени американски щати на борда на кораба има близо 4 000 автомобила на Volkswagen. Германската компания създава марките Porsche, Audi и Lamborghini. Съобщава се, че на борда е имало и модели от тези марки.

22-мата членове на екипажа са евакуирани, като няма потърпевши измежду тях. Корабът е оставен без екипаж и без курс след запалването.

Новината пристигна на фона на усложненията, пред които към този момент е изправена автомобилната и продължаващите проблеми с веригата за доставки, дефицита на работна ръка и най-много дефицит на полупроводници.

Според представителят на Porsche Люк Вандезанде, компанията пресмята, че към 1100 от нейните транспортни средства са били измежду тези на борда на Felicity Ace по време на пожара. По думите му, клиентите, чиито поръчки са наранени от случая, ще бъдат осведомени от дилърите на коли.

Това не е първият път, когато производителят на коли губи артикули в морето. През 2019 година товарният транспортен съд Grande America се възпламени и потъна с 2000 първокласни коли, в това число Audi и Porsche.

На борда на Felicity Ace е имало и особено поръчани и персонализирани модели на Porsche за близо 100 000 $ модела.

Товарният транспортен съд Felicity Ace е с размерите на почти три футболни стадиони и е пътувал за пристанище в Дейвисвил, в американският щат Роуд Айлънд, когато е подаден сигнал за пожара на една от неговите товарни палуби. Корабът напуснал Германия на преди седмица и е трябвало да дойде в Съединени американски щати на 23 февруари. Корабът се изтегля.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР