Голям пожар гори в защитената местност Калимок-Бръшлен край Русе, съобщава

...
Голям пожар гори в защитената местност Калимок-Бръшлен край Русе, съобщава
Коментари Харесай

Голям пожар обхвана защитена местност в Русе

Голям пожар гори в предпазената околност Калимок-Бръшлен край Русе, оповестява Нова. На място са екипи на пожарната. Районът е известен с популацията си от пеликани.
Прочетете още
Две са най-големите огнища. Едното огнище е сред селата Бабово и Бръшлен. То е при започване на влажната зона на повърхност от 6 000 хектара. От Сливо Поле са тръгнали пожарни екипи, с цел да гасят. Второто огнище е към Тутракан. Третото огнище е най-близо до местообитанието на пеликаните, където в този момент има към 120 птици, само че то изгасна единствено. Двата пожара са на повърхност от към 400 дка и потушаването им е извънредно комплицирано, тъй като местността е пресечена и мъчно налична.

Екип пожарникари от Сливо поле следят огънят да не се разрасне към околните обитаеми места. Има заплаха за към 200 типа птици, които сега гнездят. Орнитолози твърдят, че по-голяма част от ятата са изхвърчали.

Защитената околност Калимок-Бръшлен, която е на повърхност към 6 000 хектара, е една от дребното влажни зони, останали в България. Тук се намират извънредно доста предпазени растителни и скотски типове. Ежегодно има пожари по това време. Подозират, че те са провокирани от бракониери за лов на дивеч.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР