Руските власти съобщиха за един загинал при украинско нападение с

...
Руските власти съобщиха за един загинал при украинско нападение с
Коментари Харесай

Близо 10 000 души са евакуирани от домовете им в Харковска област след руските атаки

Руските управляващи оповестиха за един умрял при украинско нахлуване с дрон в Курска област.
Прочетете още
В изявление за Франс прес украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че страната му разполага единствено с една четвърт от нужните системи за противовъздушна защита и се нуждае също от над 120 изтребителя Ф-16.

Властите в Украйна оповестиха, че са евакуирани близо 10 000 души от домовете им в Харковска област след сухопътната офанзива на съветските сили преди седмица.

Президентът Володимир Зеленски предизвести, че това може да е първата вълна на една по-голяма атака.

Той акцентира, че с цел да постави завършек на превъзходството на Русия във въздуха, Украйна се нуждае от още системи " Пейтриът " и изтребители Ф-16. Поисканите 120-130 машини са против 300, които Русия употребява в Украйна, акцентира Зеленски.

Той призна за дефицит на хора и проблем с бойния дух на украинските сили.

От през днешния ден в Украйна влиза в действие нов закон за мобилизацията, който цели да обезпечи попълнения за армията. Зеленски е отхвърлил концепцията на френския президент Еманюел Макрон за помирение по време на летните Олимпийски игри в Париж, защото счита, че ще е от изгода за Русия. " Не сме срещу това войната да свърши, само че желаеме обективен край ", сподели още украинският президент.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР