Голям подарък направи Полша на Украйна. Украинската армия получи от

...
Голям подарък направи Полша на Украйна. Украинската армия получи от
Коментари Харесай

Полша с голям подарък за Украйна

Голям подарък направи Полша на Украйна. Украинската войска получи от Варшава 18 съвременни самоходни гаубици КРАБ, заяви в неделя полското радио, базирайки се на източник в държавното управление. Това е съоръжение на три дивизии.

Полската войска образова и 100 украински артилеристи да служат на гаубици. Както акцентира Полското радио, на което се базира ТАСС, с помощта на помощта на Варшава украинците към този момент разполагат с минимум 24 самоходни оръдия.

KRAB са на въоръжение в полската войска през последните няколко години. Шасито на гъсеницата се създава по корейски лиценз, а 155 мм оръдието е трансформация на английското оръжие. Максималният обсег на пукотевица е 40 км с съществени муниции, съобщи Нова тв.

В рамките на една минута KRAB може да направи шест изстрела. Полша е вторият по величина снабдител на оръжие за Украйна след Съединени американски щати. По-рано републиката трансферира на украинската страна към 250 руски танка Т-72, самоходни гаубици 2S1 Go dzik, както и ПЗРК " Пиорун ", пускови установки " Град ", ракети " въздух-въздух " за самолети МиГ-29 и Су-27, дронове полско произвеждане и огромен брой муниции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР