Община Варна подготвя технически паспорти на спортните си базиОбщественият съвет

...
Община Варна подготвя технически паспорти на спортните си базиОбщественият съвет
Коментари Харесай

Правят технически паспорти на спортните бази във Варна

Община Варна приготвя механически паспорти на спортните си бази

Общественият съвет по спорт към кмета Благомир Коцев се сплоти към концепцията да се провежда специфичен плувен маратон за деца

Община Варна поетапно изготвя механически паспорти на спортните си бази. Целта е да се приготви нужната документи за кандидатстване,  в случай че се разгласят национални или европейски стратегии. Това стана ясно по време на среща на публичния съвет по спорт към кмета Благомир Коцев. Процедурата към този момент е задвижена за пет от базите - плувен комплекс „ Приморски “, гребна база „ Сия Нейкова “, зала за бадминтон, Конна база – юг, както и за състезателен комплекс „ Простор “, без залата за битка. Семеен кодекс „ Локомотив “ към този момент взе участие в стратегия за енергийна успеваемост, бе регистрирано по време на срещата.

Отново бе разисквана концепцията спортните клубове да употребяват преференциални цени за техни събития в залите в Двореца на културата и спорта. Темата бе сложена и на среща със спортната общност при започване на месеца. Предстоят диалози с изпълнителния шеф на спортната зала и откакто се реализира единодушие, предлагането ще бъде публично импортирано за разглеждане от Общинския съвет.

По време на срещата със спортната колегия бе изработен и къс анонс на изготвящата се Стратегия за развиване на спорта в града за интервал 2024-2030 година Тя ще включва разбор на остарялата тактика. Ще се обследва ресурсното положение на спортните обекти, опциите за спорт в учебни заведения и университети, демографското положение и други. Предстои да се изготви самият документ, който ще се разисква на идващите консултативни препоръки.

Общественият съвет по спорт се сплоти към концепцията да се провежда специфичен плувен маратон за деца. Той може да се организира още това лято седмица преди огромния плувен маратон „ Галата-Варна “. Причината за решението е, че в същинския маратон не се позволява присъединяване на деца под 12 години и по този начин някои от тях се усещат ощетени. Освен плуване, ще се провеждат и разнообразни спортни занимания на плажа, стана ясно на срещата. Обсъждана беше опция за създаване на общинска ветроходна база в езерото, а също се разяснява и готовия към този момент план на незавършената четвърта буна.

Кметът Благомир Коцев получи и специфичен плакет във връзка 26-то издание на шампионата по художествена гимнастика „ Руми и Албена “, който приключи този уикенд в Двореца на културата и спорта. Събитието се провежда годишно със съдействието на Община Варна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР