Голям обрат в позицията на Северна Македония към България. Новината

...
Голям обрат в позицията на Северна Македония към България. Новината
Коментари Харесай

Обрат в позицията на Скопие. Голяма новина за България

Голям поврат в позицията на Северна Македония към България. Новината заяви висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, който дружно с еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи е на посещаване при комшиите.

„ Северна Македония се ангажира да промени конституцията и да включи жители, които са част от други националности, като българите “, сподели Борел.
-->
„ Ако погледнете най-новата членка на Европейски Съюз, Хърватия, тя има минимум 22 общности, живеещи в страната. Вашата страна към този момент е отличен образец за мултиетническо общество. Промяната в конституцията единствено ще усъвършенства главните права “, сподели заместник-председателят на Европейската комисия.

Борел не се съмнява, че това ще резервира македонската еднаквост и ще придвижи процеса на присъединение към Европейски Съюз.

„ Вашата идентичност ще бъде безусловно непокътната. Хората имат няколко идентичности – вие няма да сте по-малко от това, което сте, единствено тъй като ще станете член на Европейски Съюз. Много е значимо да се подчертае това. В бъдеще е належащо да извършите отговорностите, които сте поели “, сподели Борел в отговор на журналистически въпрос на взаимната конференция с Димитър Ковачевски и Оливер Вархеи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР